Tung og dyr Tablet PC

Samlet lider Tecra M7 under de børnesygdomme, der har forhindret Tablet pc-maskinerne i at slå igennem for alvor: Nemlig for høj pris og ditto vægt i forhold til det tænkte formål.

Tung og dyr Tablet PC

Da Microsoft lancerede Windows XP Tablet Edition i 2002, tvivlede mange på, at konceptet ville blive den helt store succes.

Ganske vist var ideen om en notebook med tryk- eller magnetfølsom skærm spændende, og godt nok var anvendelsesmulighederne oplagte inden for blandt andre sundhedssektoren. Mange spurgte imidlertid sig selv, hvad de egentlig skulle bruge funktionaliteten til.

I dag er markedet for tablet-pc'er da også stadig så begrænset, at eksempelvis Dell ikke har fundet det umagen værd at sende Tablet pc-maskiner på markedet.

Toshiba holder fast i konceptet med denne Tecra M7, der fungerer som en traditionel notebook, men kan anvendes som Tablet pc, når man vender skærmen 180 grader og låser den fast til rammen. Den medfølgende pen registreres allerede en centimeter fra skærmen og styrer markørens bevægelser ubesværet.

Computeren er udstyret med en ­Intel Core Duo T2300 processor med en clockfrekvens på 1,66 GHz. En kapabel dobbeltkerneprocessor, der dog ikke får lov at trække helt igennem, da vores test­maskine kun havde 512 megabyte systemhukommelse.

Det er givetvis i underkanten, hvis man vil kunne køre Windows Vista for fuld udblæsning (flere Vista-versioner vil understøtte Tablet pc-funktionalitet som udgangspunkt).

Alligevel sneg maskinen sig op på en PCMark05-score på 3.174, hvilket er ganske udmærket for en bærbar. Dette tilskrives ikke blot processoren, men også grafiske kredsløb af typen Nvidia Quadro NVS 110M med 256 MB hukommelse, der er beregnet til professionel brug, eksempelvis sammen med CAD-programmer.

Kredsløbene er imidlertid mindre egnede til spil og vil ikke give lige så gode resultater i dén boldgade som kredsløb, der er målrettet det private marked. Harddisken på 75 GB er tilstrækkelig til professionelt applikationsbrug, men i underkanten, hvis man har planer om at fylde gigabyte på gigabyte af musik eller film på maskinen.

Fint udstyr – høj pris

Skærmen er i 14,1 tommer bredformat med en opløsning på 1.440 x 900. Desuden finder vi Bluetooth, multikortlæser, 802.11 a/b/g trådløst netværk, indbygget fingeraftrykslæser og fire USB-porte. Udstyrsniveauet er der altså intet galt med, og som sådan kan Tecra M7 godt anbefales til professionelle.

Omvendt er maskinen ikke anbefalelsesværdig til private, der vil kunne få større ydelse og skærmstørrelser for langt færre penge andetsteds.

Vi målte batteritiden til 77 minutter med BatteryEater 05 Pro 2.60 ved fuld ydelse, deaktiverede strømsparefunktio­ner, højeste lysstyrke på skærmen og slukket trådløst netværk.

Det er lidt i underkanten, selv om den reelle batteritid ved almindelig arbejdsbelastning givetvis er den dobbelte. Desuden er vægten på 2,79 kilo for høj, hvis man skal slæbe rundt på maskinen hele dagen.

Samlet lider Tecra M7 altså under de børnesygdomme, der har forhindret Tablet pc-maskinerne i at slå igennem for alvor: Nemlig for høj pris og ditto vægt i forhold til det tænkte formål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere