De bedste smartphones

Det årlige 3GSM show er for mobilindustrien hvad CES og CeBIT er for computerverdenen. I år var der fokus på smartphones. Vi har samlet de mest interessante i et overblik.

3GSM-messen i Barcelona har udviklet sig til at være stedet, hvor både små og store producenter fremviser deres kommende produkter.

2007 var ingen undtagelse og messehallerne ligefrem bugnede af smarte smartphones fra alle de store producenter. Vores amerikanske søsterblad PC World havde en reporter på stedet og i bagklogskabens ulidelige klare lys har hun udarbejdet en liste over de mest interessante.

Fælles for dem alle er at det er pinligt blot at bruge telefonen til at ringe hjem nede fra Brugsen. I stedet skal der mailes, surfes, navigeres og skrives på de nye telefoner. Alt sammen til glæde for teleselskaberne der står i kø for at sende dig voldsomme regninger på den dyre data-trafik. Derfor skal en rigtigt smartphone i dag have GPS-navigation, WiFi, 2,8” skærm - og gerne mere, 5 Megapixel kamera, hurtig adgang til nettet gennem HSDPA.

Nedenfor finder du et par af dem, som opfylder nogle af kriterierne.

Motorola Rizr Z8. Flagskibet her kører på UIQ, et system der ellers er udviklet i Sverige og en del af SonyEricsson-samarbejdet. Designet i Z8 er af slider-typen, men i modsætning til konkurrenterne fra særligt Nokia kører bunden ikke ned, men toppen op. Andre særlige kendetegn er en 2,2 tommers skærm og at telefonen er udstyret med den hurtige udgave af 3G datanetværket kaldet HSDPA eller Turbo 3G.

HTC S710. Vi har efterhånden fået anmeldt de fleste HTC telefoner på markedet, men den relativt nye producent tromler videre med flere Windows-baserede modeller. Nyeste skud på stammen er S710 også kendt som Vox, fordi de fleste HTC-telefoner altid udstyres med at kodenavn inden de lanceres. Umiddelbart ligner S710 en almindelig telefon, men i siden kan et helt keyboard trækkes ud, og så er der pludselig plads til at skrive længere beskeder.

Benytter du træk-ud-tastaturet roterer den 2,4 tommer store skærm automatisk. Systemet er det helt nye Windows Mobile 6. Telefonen understøtter kun GSM/GPRS/EDGE og hastigheden er dermed ikke imponerende, til gengæld kompenserer S710 lidt for dette ved at være udstyret med WiFi.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.