Skype og fastnet uden pc-behov

Philips har sendt en af de første trådløse telefoner på markedet, der både håndterer Skype og fastnet uden behov for en tændt pc.

Skype og fastnet uden pc-behov

Det er efterhånden ikke usædvanligt at se trådløse telefoner, der både kan håndtere Skype og opkald via det almindelige fastnet. Læs for eksempel vores test af tre trådløse Skype-telefoner her.

Philips VoIP 841 er imidlertid en af de endnu ganske få DECT-telefoner på markedet, der håndterer både fastnettelefoni og Skype uden at være afhængig af en tændt pc.

Det er en ikke helt uvæsentlig detalje, idet selv de hårdeste pc-nørder vel slukker deres computer fra tid til anden (det er altså ikke noget at skamme sig over!).

Fint batterivalg, Philips

Telefonen får strøm fra to helt almindelige genopladelige AAA-batterier. Det forlænger i betydelig grad telefonens levetid, da disse batterier let og billigt kan erstattes af nye fra dagligvarehandelen, når cellerne bliver trætte efter et par hundrede opladninger.

Den slags muligheder har man i sagens natur ikke med hverken flytbare specialbatterier og slet ikke indbyggede af slagsen.

Lade- og netværksstationen kræver hver sit strømstik, hvilket ikke er den mest el-økonomiske løsning. På den anden side åbner det mulighed for at placere den lille oplader hvor som helst i hjemmet, det måtte være bekvemt.

Så kan man altid gemme netværksstationen væk et mere diskret sted.

Telefonens netværksbase tilsluttes din bredbåndsrouter som en hvilken som helst anden netværksenhed med ét kabel, mens et andet kabel sættes i telefonstikket eller i routerens telefonforbindelse, hvis du har IP-telefoni.

Herefter angiver du dine Skypedata og – vupti! – så er du på.

Upraktisk CD-manual

Betjeningen er meget enkel, og du behøver muligvis slet ikke konsultere manualen.

Hvilket sikkert er meget godt, eftersom Philips har været for fedtede til at vedlægge den i trykt format; her er kun en lille pamflet, der hjælper dig i gang.

Så har du behov for mere detaljeret vejledning, bliver du nødt til at åbne PDF-filen med manualen på den vedlagte cd.

Lidt pudsigt taget i betragtning, at vi her har at gøre med et produkt, hvor en af de primære fordele er dets uafhængighed af en tændt pc...

Meget tæt Skype-integration

Bortset fra dette lille opstød, skal Philips roses for, at du kan betjene stort set alle aspekter af sin Skype-konto via telefonen lige så vel, som hvis du sad ved din pc.

Menuen giver let adgang til skift af både Skype-adgangskode og -telefonsvarerbesked, ligesom du kan se den aktuelle saldo på din Skype-konto i displayet.

Du kan såmænd også tilføje nye Skypekontakter direkte på telefonen. Ændringerne vil ligeledes fremgå af kontaktlisten på din pc, næste gang du tænder den.

Philips har dog været lovlig ivrige i deres forsøg på at tilgodese Skype-tilhængerne. Eftersom telefonen tager udgangspunkt i den Skype-bundne kontaktliste – som den henter fra nettet – har man valgt ikke at indbygge en traditionel telefonbog i håndsættet.

Det er sådan set ikke et problem til daglig. Men ryger din bredbåndsforbindelse, står du uden telefonbog, og det er ikke så smart.

Endnu en fin menudetalje

Som en uanseelig, men mægtig smart detalje, kan du til gengæld vælge, om du sædvanligvis foretrækker at ringe til ordinære telefonnumre via SkypeOut eller fastnet.

Dette valg vil spare dig for en del tid og tasteri ved dagligt brug og vil derfor være oplagt at tage stilling til for de fleste. Men du kan dog også vælge at blive spurgt fra gang til gang.

Vi oplevede lydkvaliteten som rigtig god, om end den første skratten meldte sig på 25 meters afstand med et par mure imellem håndsæt og netværksstation. Rækkevidden er formentlig langt over det dobbelte i fri fugleflugtslinje.

Samlet et rigtig udmærket produkt, om end skærmen godt kunne have været en kende større og designet en smule mere eksklusivt, prisen taget i betragtning.

Til gengæld er betjeningen enkel, funktionaliteten særdeles omfattende og lydkvaliteten fin, og så er det jo svært at være alvorligt utilfreds.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere