Opfindelser som vil ændre dit liv

Internettet bliver i 3D, og mobiltelefonen vil kunne læse dine tanker. IBM har kigget i krystalkuglen og kommer med et bud på fremtidens opfindelser, der vil ændre vores hverdag for altid.

Det er svært at spå om fremtiden, men IBM gør alligevel forsøget på sin webside.

Sammen med 150.000 personer fra 104 lande har IBM online holdt en såkaldt "Innovation Jam", hvor de har brainstormet over, hvilke teknologiske opfindelser som på sigt vil ændre vores hverdag.

Resultatet er fem bud på fremtidens opfindelser:

1. Internettet bliver tredimensionelt

Glem alt om kedelige, flade websider. I fremtiden vil du kunne gå på opdagelse i et 3D-internet, der minder om et virtuelt spil. I dag er Second Life et foreløbigt bud på, hvordan næste udgave af internettet kan komme til at se ud. Men i fremtiden vil det formentlig blive mere livagtigt med en realistisk grafik.

2. Mobiltelefonen læser din tanker

Det bliver ikke dig, som indstiller mobilen. Det bliver telefonen, som indstiller sig efter dig og dine behov. Når du vader ind til et stort møde fyldt mennesker, vil den automatisk gå på lydløs. Og på vej hjem fra en sen arbejdsdag vil dit lokale pizzeria registrere det – hvis du har tilmeldt dig en sms-service – og de kan sende et godt tilbud skræddersyet til dig. IBM forudser, at telefoner i den nære fremtid som en selvfølge vil være udstyret med GPS og WiFi.

3. Tal med hele verden

Vi vil blive meget bedre til at kommunikere – selv med mennesker hvis sprog vi ikke kan forstå. Det sker via håndholdte enheder, som mobiltelefoner og PDA’er, der direkte vil oversætte fra et sprog til et andet. Det kan lyde som science fiction, men opfindelserne er her faktisk allerede. I Irak bruger de amerikanske styrker IBM MASTOR, der fungerer som en rigtig tolk. Du taler ind i dimsen, og din ordstrøm oversættes med det samme til arabisk. Og her på PC World har vi tidligere omtalt en lille gadget, som hjælper japanere med at tale engelsk.

4. Mere fleksibelt sundhedsvæsen

Du vil kunne få foretaget virtuelle konsultationer hos din doktor. Det vil blive muligt selv at måle blodtryk og sende resultaterne til din læge, så du slipper for at bruge tid på at tage til kontrol, hvis du eksempelvis er i et længere behandlingsforløb.

5. Alternativ energi

Den nære fremtid vil ifølge IBM også byde på en voksende interesse i alternativ energi, og det vil resultere i en bedre udnyttelse af solenergi. Samtidig kan vi forvente en bedre filtrering og genanvendelse af vores drikkevand.

Du kan læse meget mere om IBM's bud på opfindelser, som måske vil ændre vores liv i den nærmeste fremtid, lige her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere