Artikel top billede

Sådan tager du gode feriefotos

Det er bestemt ikke let at tage gode billeder på stranden. Lyset er skarpt, og folk får mørke skygger i ansigtet. Her er en håndfuld tip, der gør livet som feriefotograf meget lettere.

Sommerferien er lige om hjørnet, og så går turen til stranden – med digitalkameraet under armen.

Men det kan være svært at få knipset gode billeder, for solen er skarp og reflekterer sit lys i havet.

Der er dog ingen grund til at give op og gemme kameraet i badehåndklædet, for websiden Digital-photography-school.com har lavet en liste med gode råd, når der skal fotograferes på stranden.

Det er nemlig muligt at skyde flotte billeder, selv om forholdene ikke ser ud til det.

Skygger i ansigtet

Typisk får personer, når der skal tages portrætbilleder på stranden, mørke skygger i ansigtet på grund af solen. Alt lige fra solhat, solbriller eller næsetip er nok til at skabe skygge.

Det kan du dog slippe for, hvis du bruger blitz, selv om det virker absurd, når solen bager ned. Personen i billedet vil fremstå veleksponeret, og resultatet er ofte imponerende.

Især hvis du tager billeder i modlys – hvor personen nogle gange ser ud som en ren silhuet – kan blitzen være nærmest magisk.

Find et godt motiv

En god idé er også at stå tidligt op og fange solopgangen eller vente til hen under aften og fotografere i solnedgangen. På de tidspunkter vil solen kaste lange skygger, og farverne vil være flotte og gyldne, især om aftenen.

Når du er ved stranden så prøv at finde interessante elementer, som kan bruges i billedet. En strand er jo en strand, og de kan ligne hinanden til forveksling.

Men et fodaftryk i sandet, et efterladt stykke legetøj eller sandslotte kan være med til at skabe en spændende fortælling til dit foto.

Du kan også bruge elementer fra stranden til at skabe en interessant forgrund og baggrund i kompositionen.

Nye vinkler og sort/hvid

Prøv også tage billeder fra vinkler, som du normalt ikke ser. Sæt kameraet helt ned i fodhøjde – eller gå et par skridt ud i vandet og vend dig om for at tage billeder ind mod land. Du skal naturligvis passe på, at der ikke kommer sand eller vand på dit kamera, medmindre det er vandtæt.

Når ferien er slut, og du sidder hjemme ved computeren, kan du stadig eksperimentere med dine strandbilleder. Du kan konvertere farvefotos til sort/hvid, og det kan give dem helt nyt liv. Især hvis du har taget dem på overskyede dage, og farverne alligevel er kedelige. Den sort/hvide farve kan bringe en helt ny stemning frem i et billede.

Du kan læse mange flere tip på Digital-photography-school.com.




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Sindico Group A/S

Business Central Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere