Artikel top billede

Microsoft-tastatur med horn i panden

Der kan være langt mellem snapsene fra Microsofts hardwaredivision, men gigantens samarbejde med Razer lover bedre for fremtiden.

Tastatur med horn i panden

Selv med den bedste vilje har der i årevis ikke været noget rigtig pænt at sige om Microsofts hardwareprodukter. Andet – naturligvis – end at de ikke blev gennemhullet af orm og hackere i samme grad som virksomhedens operativsystemer.

Men det skønner man ikke rigtig på, når tastaturerne i nogle tilfælde bryder sammen efter et par dage eller måske endda er drønbesværlige at skrive på.

På den anden side er der ingen grund til at være unødigt perfid, og vi skal også huske at skønne på de gode initiativer, der slipper ud fra borgen i Redmond. Heriblandt den nyligt implementerede strategi med at lade udstyrsvirksomheden Razer designe Microsofts produkter til spillefolket.

Første skud på stammen var en mus, Microsoft Habu, der ganske vist var udstyret med nogle svært samspilsramte drivere, men bortset herfra var et særdeles behageligt bekendtskab.

Makro mig her, makro mig dér

Nu er turen så kommet til familiens nummer to. Nemlig det ledningsforbundne tastatur, Microsoft Reclusa, der ligeledes er målrettet spillefolket.

Det fremgår ikke blot af det monstrøse design med baggrundsbelysning af tasterne samt et par overdimensionerede horn, som vi vender tilbage til.

Spilleformålet fremgår også af den medfølgende softwares evne til at optage og afspille makroer ved tryk på tastaturets ti specialtaster langs venstre og højre flanke.

Navnlig i multiplayerspil kan evnen til at afvikle makroer give en konkurrencefordel, fordi du hermed er i stand til at automatisere hyppigt anvendte tastesekvenser.

Vil du for eksempel bevare overblikket i forbindelse med genladning af et større antal våben, er det smart at lade tastaturets software håndtere denne opgave, når blot du har trykket på en enkelt tast, mens du selv koncentrerer dig om at holde øje med omgivelserne.

Reclusas makrofunktion er langt mere basal end for eksempel den, vi finder i Logitech G15, men også meget nem at gå til. Ligeledes er det let at indlægge pauser mellem tastetryk, hvilket bestemt ikke er uvæsentligt.

Desværre levner softwaren ikke plads til, at du gemmer hele tekstsekvenser som makroer, hvilket ellers kan være mægtig smart i holdbaserede multiplayerspil.

Giv dem hornet!

I Razers – ellers udmærkede – software kan man også definere anvendelsen af tastaturets to foromtalte horn. Det er i virkeligheden et par overdimensionerede drejeknapper, hvormed man som udgangspunkt enten scroller eller regulerer volumen.

Kønne er de bestemt ikke, de to horn, men ganske praktiske og nemme at nå i en snæver vending. De er i hvert fald smarte i spil, hvor du let kan tildele dem andre funktioner som eksempelvis våbenskift, sekventielt enhedsskift i strategispil eller hvad du nu har behov for.

Med den pinlige software til Microsoft Habu in mente, er det måske på sin plads at nævne, at softwareinstallation og hardwaregenkendelse i Reclusas tilfælde forløb fuldstændig smertefrit på Windows Vista. Dejligt, at det – endelig! – lykkedes Microsoft at sende et ”Ready for Windows Vista”-mærket hardwareprodukt på markedet, der faktisk også er det.

Stor og følsom

”Gør det stort. Gør det tungt!” har mantraet tilsyneladende lydt hos designerholdet, der byggede det halvandet kilogram tunge tastatur efter samme devise som den gennemsnitlige Vedbæk-traktor. Nemlig lettere brutalt.

Øverste fjerdedel af tastaturet er helliget en plasticbue uden nærmere formål. Til gengæld er her indbygget to USB-porte, en i hver øvre hjørne, og det kan man jo hurtigt få brug for.

Tasterne – og teksten på tasterne – er belyst nedefra, hvilket ikke blot ser ganske tjekket ud, men også gør det muligt at skrive eller skyde løs, selv om man lever et stille spillerliv i det dybeste mørke, hvortil kun pizzamanden og Coca-Colas erhvervsservice kan finde hen.

Følsomme taster

Tasterne er udmærkede, relativt lydsvage og med en fin gang. De er tilpas følsomme til spil, men en smule for sensitive, hvis du for eksempel har planer om også at skrive på tastaturet, da det resulterer i en del tastefejl. I den sammenhæng er Steelkeys 6G et langt bedre allround-tastatur, men også strippet for specialfunktioner og tillige mere støjende.

Desuden har Razer placeret de programmerbare specialtaster – navnlig L3 – alt for tæt på venstre shift-tast. Det er møgirriterende, da man alt for let kommer til at aktivere funktioner eller programmer uden at ville det.

Samlet er Microsoft Reclusa et udmærket spiltastatur med mange gode takter og så langt it-gigantens mest helstøbte tastaturprodukt til dato (om end dét i sig selv ikke siger så meget).

For ganske vist er både Logitech G15 og Steelkeys G6 på hver deres plan stadig betydeligt bedre produkter. Men fortsætter Microsoft og Razer denne udviklingstakt, skal konkurrenterne før eller siden til at kigge sig over skulderen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere