Nyt værktøj til familiens it-supporter

Er du også udråbt til familiens it-supporter og skal hjælpe alt og alle med deres computere? Et lille gratis program gør nu dit liv meget lettere – og faktisk også din families. Download programmet her.

Du havde ellers regnet med en stille og rolig weekend, men pludselig bliver du kaldt ud til moster Inge, som har problemer med sin computer.

- Jeg kan ikke komme på internettet, og syvkabalen er forsvundet, lyder det grådkvalt fra det frustrerede familiemedlem.

Endnu engang må du pakke din it-værktøjskasse sammen og drage på support-turné. For hvis du ofte læser løs her på pcworld.dk, er du næsten med garanti udnævnt til din families it-supporter, og det ligger mellem linjerne, at det er dig, som er evigt ansvarlig for, at familiens computere kører.

En tung byrde, som et nyt og gratis program heldigvis kan være med til at lette en anelse.

Det hedder LetNet og er udviklet af software-ingeniørerne Martin Schønwandt og Jens Leonhard:

- Min kones mormor gik til aftenundervisning om computere, efter hun i tv og reklamer hele tiden blev bombarderet med ”gå ind på www.”. Men hun havde svært ved at følge med og opgav hurtigt at lære at bruge computeren. Derfor foreslog min kone, at vi lavede et program, der var helt enkelt at bruge, forklarer Martin Schønwandt til pcworld.dk.

I maj sagde både han og Jens Leonhard deres job op for at satse alt på projektet.

LetNet med internet, mail og kabale

Programmet består af tre dele: internet, mail og syvkabale. Der er ikke så meget at tage fejl af.

Ifølge Martin Schønwandt skyldes valget af syvkabalen, at mange ældre godt kan lide programmet og samtidig styrker det brugerens evne til at styre musen.

LetNet kan indstilles til at starte op som standard skrivebord og slukke pc’en uden at skulle ud på selve Windows’ skrivebordet.

Derfor vil programmet især appellere til ældre familiemedlemmer, som lige er begyndt at bruge computere, for det er jo ikke altid, at Windows er særlig logisk. Bare det med at man skal vælge at klikke på Start-menuen i venstre hjørne for at lukke computeren, er noget af en gåde for nybegyndere.

Softwareudviklerne har desuden fjernet alle funktioner, der kræver højre- eller dobbeltklik, og hvis du staver forkert i adresselinjen i internetdelen, vil programmet automatisk bruge Google til at søge efter og fremvise den rigtige webside.

I kommende versioner af LetNet vil der blive tilføjet yderligere funktioner til programmet:

- Vi arbejder lige nu på at foto- og billedredigeringsmodul samt et modul til tekstbehandling, fortæller Martin Schønwandt.

Du kan downloade programmet gratis her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere