Næste Ubuntu Linux lover mere end godt

Den gratis Ubuntu Linux 8.04 lokker med lettere dvd-brænding, bedre sikkerhed og – frem for alt – endnu nemmere installation for Windows-brugere. Amerikansk betatester er overvældende begejstret og kalder systemet for den bedste Linux-distribution nogensinde.

I april kan vi ikke blot se frem til faste forårsbebudere såsom brummende plæneklippere og de første, kåde dræbersnegle.

Om en lille måned frigives nemlig også Ubuntu Linux i version 8.04 med kodenavnet Hardy Heron.

Det ansete, amerikanske it-site ZDnet.com har allerede fyret op under betaversionen, og her er man overordentlig begejstret.

Ud over ny firewall, generelt lettere sikkerhedsadministration og bedre filstyring bemærkes navnlig en endnu mere bekvem installation.

Ikke mindst fordi udviklerne hos Canonical nu også giver Windows-brugere umiddelbar adgang til at installere Ubuntu 8.04 på samme harddiskpartition som Windows via den smarte Wubi-software.

Eneste bagdel er i den forbindelse en let nedsat ydeevne sammenlignet med en ”ren” installation, samt at Ubuntu i sagens natur ryger i svinget, hvis Windows skal geninstalleres.

Flere Windows-brugere til Linux

Alligevel er der næppe tvivl om, at denne mulighed vil give endnu flere Windows-brugere uden særlige tekniske kundskaber mod på at prøve Ubuntu af. For selv om man længe har kunnet installere Ubuntu på Windows via Wubi, så har muligheden altså ikke været tilgængelig direkte fra Ubuntu-cd’en.

En fremsynet PC World-læser gjorde såmænd allerede opmærksom på muligheden for flere måneder siden. Men eftersom Canonical – på daværende tidspunkt – ikke officielt understøttede Wubi, var undertegnede ikke meget for at anbefale softwaren videre.

Adrian Kingsley-Hughes hos ZDnet.com bemærker desuden, at Ubuntu 8.04 som udgangspunkt anvender en betydeligt mere brugervenlig cd/dvd-brændersoftware end forgængeren, Ubuntu Linux 7.10.

Kingsley-Hughes erklærer afslutningsvis Ubuntu 8.04 for den bedste Linux-distribution, han nogensinde har prøvet og konstaterer, at betaversionen har fungeret fuldstændig upåklageligt og gnidningsløst.

Han går endda planken ud med bemærkningen om at:

- Ubuntu 8.04 er den første Linux distribution, jeg har prøvet, som jeg ville overveje at lægge på min notebook som erstatning for Windows.

Så om end vi her på bjerget er begejstrede for den aktuelle version 7.10 – hvilket du blandt andet kan læse mere om her – så lyder 8.04 unægtelig spændende.

PC World følger naturligvis også op med en test af Hardy Heron, når vi har fået lejlighed til at prøve den endelige udgave.

Læs selv mere om betatesten af Ubuntu Linux 8.04 Hardy Heron på ZDnet, ligesom du naturligvis også kan følge med på www.ubuntu.com.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere