Højttaler med blå tænder og god lyd

Supertooth Disco er en trådløs højttaler, som kan forbindes til alle enheder, der understøtter Bluetooth A2DP-standarden. Vi har testet højttaleren - læs her om der er bid i Supertooth.

Højttaler med blå tænder og god lyd

Musik på cd’er hører det forrige årtusinde til. I dag ligger musikken enten på pc’en, på MP3-afspilleren, på telefonen eller på internettet.

Derfor skal man naturligvis også have mulighed for at få musikken ud i nogle højttalere.

Skal man blot selv høre musikken, så kan man bruge et par hovedtelefoner, ligesom man kan koble pc’en eller MP3-afspilleren til stereoanlægget med et kabel eller en docking-station.

Men det bliver først rigtig smart, hvis man er helt fri for kabler. Ligesom pc’ens internetadgang er trådløs, så skal højttalerens også være det.

Rækker 10 meter

Supertooth Disco er en trådløs højttaler, som kan forbindes til alle enheder, der understøtter Bluetooth A2DP-standarden, hvilket efterhånden gælder de fleste nyere mobiltelefoner og bærbare computere eksempelvis.

Specifikationerne på Supertooth’en er ganske lovende: Der er tale om en 2.1 højttalerløsning i en enhed, som yder 28 watt RMS.

Den indbyggede Bluetooth-radio understøtter som sagt A2DP-standarden og har en rækkevidde på 10 meter.

Let installation

Det indbyggede batteri kan holde til at afspille musik på fuldt drøn i op til fire timer og op til 10 timer, hvis volumenknappen ikke er skruet helt i bund, men blot på medium.

Den leveres med en lille taske i sort neopren, som beskytter den mod mindre slag og anden fysisk overlast.

Højttaleren kan tilmed blive i hylsteret, når den er i brug. Her åbner man blot fronten, så musikken kan komme ud.
Når man løfter højttaleren op, så kan man godt mærke, at der ikke er tale om en letvægtsmodel.

Den vejer 1,14 kilo i løs vægt. Samtidig fylder den godt i håndbagagen med sine dimensioner på 31 x 8,9 x 6,5 centimeter.

At højttaleren har indbygget batteri betyder, at den kan tages med rundt overalt. Den kan være med på stranden, i haven eller bare på badeværelset.

8-10 timer på batteriet

Batteriet er ganske godt, især på grund af den lange standby-tid (op til 1.500 timer), som sikrer, at der stadig er strøm på højttaleren, når man lige står og skal bruge den.

Skruer man ikke helt op for volumenknappen, så er der 8-10 timers musik i batteriet.

Vi testede Supertooth-højttaleren med en bærbar computer (Zepto Znote 6625WD), der har indbygget Bluetooth samt en mobiltelefon (HTC S730).

Begge Bluetooth-radioer understøtter A2DP-standarden, som giver mulighed for at sende musik i stereo over Bluetooth-signaler.

Første gang man skal bruge højttaleren, skal den parres med eksempelvis en mobiltelefon. Det gør man relativt let ved at holde tænd/sluk-knappen på højttaleren nede i fem sekunder.

Hæderlig kvalitet

En lille diode blinker rødt/blåt, og så kan man ellers gå i gang med at søge efter nye Bluetooth-enheder på mobilen.

Koden er standard ”0000”, og når den er indtastet, så er man klar til brug.

På mobiltelefonen startede vi den indbyggede Windows Media Player op og satte den til at afspille noget musik, som vi havde installeret på hukommelseskortet.

Det fungerede fint, og vi kunne uden problemer bevæge os 10-12 meter væk, før signalet – og dermed lyden – røg.
Så snart vi var indenfor de 10 meter igen, så kom lyden tilbage i højttaleren.

Vi prøvede også med Zepto-computeren, og igen var proceduren let og ligetil. Dog skulle man her ind i kontrolpanelet og vælge, at ST BLASTER skulle være standard-lydenhed, før lyden strømmede ud af Supertooth’en.

Styr mobilen fra højttaleren

Vi har før afprøvet trådløse højttalere og har aldrig været synderligt imponerede over lyden. Der er ofte skratten, og det er sjældent kvalitetskomponenter, som er sat i.

Og selvom der på Supertooth ikke er tale om det ypperste indenfor HiFi-lyd, så er kvaliteten ganske hæderlig, selvom vi fandt bassen lidt for tyk i mere stille passager.

Den helt store fordel ved Supertooth’en er dog, at man kan skrue op. Den kan faktisk spille højt, og den kan uden problemer bruges til at høre en lydbog eller et samtaleprogram på P1 en dag i haven.

En af de smarte funktioner er, at man ikke bare kan styre musikken fra pc’en eller mobilen, men også fra højttaleren. Har man eksempelvis højttaleren stående i køkkenet, og pc’en i kontoret, så er det jo besværligt at rende frem og tilbage for at trykke ”Pause” eller ”Næste”.

I stedet kan man blot trykke på de taster, der er placeret rundt omkring volumen-knappen midt på Supertooth. Det virker både på mobilen og på pc’en, selvom der ofte er et par sekunders forsinkelse.

Glimrende højttaler

Netop muligheden for at styre musikken fra højttaleren er det, der adskiller Supertooth fra traditionelle trådløse højttalere, og det er en funktion, man hurtigt lærer at sætte pris på.

Til gengæld savner vi et par funktioner. Eksempelvis mangler der et display, der viser, hvad der bliver spillet, ligesom vi undrer os over, at der ikke er smidt en lille Bluetooth-sender med i kassen, som kunne tilsluttes et jackstik, eksempelvis på stereo-anlægget.

Let at sætte op

Mange Bluetooth-hovedtelefoner har netop sådan en sender med i kassen, men hvis man vil bruge Supertooth sammen med enheder uden Bluetooth, eksempelvis en iPod, så er man tvunget til at bruge et kabel.

Endelig havde vi det lidt svært med knapperne. De er flade, og det kan være svært at finde ud af, om man har trykket ned eller ej – specielt fordi der ofte går et par sekunder, før der eksempelvis er skiftet nummer.

Supertooth Disco er en glimrende højttaler, som tilmed er let at sætte op, og som leverer en glimrende lyd. Det væsentligste minus er nok den lidt pebrede pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere