Avatar billede Nichlas Mester
19. januar 2017 - 09:19

MS Query og Excel forbindelse dynamisk opdatering

Mit spørgsmål handler om dynamisk opdatering af MS Query, og med dynamisk opdatering mener jeg at man forbinder MS Query med et felt i Excel, og ved at ændre dataene i det forbundene felt, så opdateres MS Query automatisk.

Jeg arbejder på en skole, og vi har en masse hold som er bygget op på følgende måde. da1d0116, alle hold indeholder 8 cifre, de første to cifre "da", indikere hvilket fag der er tale om i dette tilfælde dansk. det tredje cifre indikere hvilken institution der er tale om, og det kan være enten institution 1, 2 eller 3, i dette tilfælde institution 1. det fjerde cifre indikere niveauet, det kan være alt fra in, g, s, a, b, c, f, e og d. De  sidste fire cifre indikere hvilken årgang der er tale om, de sidste to cifre er altid de samme som det indeværende år altså 16 i dette tilfælde, fordi det er et hold fra 2016, og de to første cifre kan variere og endda bruges til bogstaver hvis det er nødvendigt.

Jeg laver i forbindelse med mit daglige arbejde en del database udtræk, og bruger enormt meget muligheden for at lave dynamiske udtræk, hvor jeg ofte forbinder felterne b1, b2, b3 og b4, til nogle parametre inde i MS Query, så når jeg ændre et af de felter, så opdateres hele udtrækket til de nyeste data.

Mit spørgsmål er så når jeg laver de felter er det ofte fordi jeg laver et kriterie inde i MS query som hedder Ligner [INST] eks. og linker til et Excel felt. lad os sige dette feldt indeholder Holdid  så ville jeg så skrive da1d0116 og få præcis det hold frem, men kan man på en eller anden måde lave et kriterie der gør så man kan opdatere feltet og søge på eks. 0116 og så få alle de hold der indeholder 0116 i stedet for kun det ene hold? jeg har forsøgt mig frem med ????0116 men uden held, nogle der kan hjælpe??
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester