Curpa Praktikant
13. januar 2020 - 08:19 Der er 3 kommentarer

IT-teknolog

Jeg er lige blevet færdig med min uddannelse som elektronikfagteknikker sidste måned og går med lidt tvivl.
Jeg er 21 år og har arbejde som elektronikfagteknikker.

Jeg går med tanken om noget videre uddannelse, men er usikker på hvad der ville være en god vej at gå.
Jeg regner med at arbejde på mit nuværende arbejde i et par år måske.
Jeg er EUD så det betyder at jeg ikke har en gymnasial uddannelse med mig.
Jeg har overvejet at tage en slags lederuddannelse, men på samme tid har jeg også en passion for IT.

Har kigget på IT teknlog og en uddannelse som hedder teknologi og export management.
Siden disse er nogle af de uddannelser som jeg har adgang til med min uddannelse.
Er der nogle af jer der har disse uddannelser og hvad er jeres mening om dem?

Hvis jeg tager IT teknolog ville jeg nok tage en af overbygningerne (Produktudvikling og teknisk integration ELLER Innovation og entrepreneurship, måske IT sikkerhed)

Jeg har kigget rundt omkring for at se hvilke muligheder min uddannelse ellers giver mig adgang til men jeg kan ikke finde så meget.

Er der nogle jeg har overset?

På forhånd tak og hav en god dag :)
Jan Seniormester
13. januar 2020 - 10:37 #1
Pas dit arbejde, og tjen nogle penge.
Unge mennesker ved ikke hvad de vil...

Når du har arbejdet og fået noget erfaring, får du sikkert nye ambitioner.
Følg dine ambitioner.

Vi kan ikke svare på hvad du skal. 1000 forslag duer ikke.
Dine erfaringer gennem at passe dit arbejde, vil give dig nye mål - og så skal du bare gøre det som ligger naturligt lige for dig.

Du skal ikke tænke på muligheder nu, muligheder er noget du prøver at konstruere som det er nu. Det er ikke sandheden, sandheden er at mulighederne er logiske, fordi du har erfaringer. Få dem ved at passe dit arbejde :D
snestrup2000 Professor
13. januar 2020 - 12:00 #2
HEJ,¨'

Som Gammel (?) elektroniker er der i dag så mange muligheder, at jeg (heller) ikke ville vide i hvilken retning jeg skulle vælge, dersom jeg SKULLE vælge i dag.  Men du er ung og har arbejdsmarkedet foran dig (det her jeg ikke - uden at det skal give anledning til yderligere betragtninger), men jeg ville læse JAN's #1 ' s indlæg nogen gange, reflektere over det (= tænke over det)  og ikke tænke på efteruddannelse i nogen år.  ERFARING er det arbejdsmarkedet SKRIGER efter. De har  ikke brug for en nyuddannet elektroniker (som i deres øjne knap nok er tør bag ørene - ikke for at genere dig, men for at være realistisk!),  Da jeg blev uddannet (ingeniør) fik jeg ikke job umiddlbart efter færdiggørelse. Det fik jeg først efter nogen år. (det var et hel* (læs: helvedes) problem dengang), men jeg overlevede, omend det ikke blev engelske bøffer hver dag og vin til middagen.  JObbet kom og var der i mange år. Men det fik jeg pga mine personlige erfaringer, inkl. livserfaringer og min personlighed, som også blev videreudviklet i løbet af de "arbejdsløse" år.  Så mit råd til dig er (som JAN #1), læg dine eftreuddannelses-tanker på hylden i nogen år (ikke smid dem ud), arbejd specifikt inden for det område af elektronikken,  som du brænder for (uanset hvad det er) og få en kompetance på området.  Og samtidig udvikles du som menneske (finder måske en kæreste (hvis du ikke allerede har en))
og da vil en efteruddannelse muligvis komme på tale. Og med din erfaring vil du have lettere ved at blive immatrikuleret på højere læreanstalter/ skoler (uni'teterne, akademierne eller ??? ).  Hvad du så vælger er naturligvis dit valg.  Dette ment som et godt råd    Og selv om jeg måske er direkte, er det ment, med et godt hjerte.
Curpa Praktikant
14. januar 2020 - 10:38 #3
Tak skal i have!

Jeg vil reflektere lidt over det hele og lad de ting der skal ske, ske..

God dag til jer :)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.