clausnilsson Mester
21. juni 2020 - 11:06 Der er 1 kommentar og
1 løsning

VBA opdaterer forkert

På sheet 2 har jeg data hentet fra en online database.

På sheet 1 arbejder jeg videre med data, henter dem sådan her: =HVIS('Raw data'!B2="";"";'Raw data'!B2) og så er der andre kolonner, der laver beregninger på de hentede data.

Databasen opdateres dagligt og jeg henter nye data med denne:

Sub Update_data()
' Update_data Makro
    Range("N4").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = Now
    Range("A12:L1000").Select
    Selection.ClearContents   
    ActiveWorkbook.RefreshAll   
    Range("A11:L11").Select   
    Selection.Copy   
    Range("A12:A1000").Select   
    ActiveSheet.Paste   
    Application.CutCopyMode = False   
    Range("A11").Select
End Sub

Hvis der før min update var 100 rækker i begge ark, og der siden sidste update er kommet 10 nye poster i databasen, bliver resultatet 110 rækker i sheet 2 (raw data), men kun 101 rækker på sheet 1. Det er de oprindelige 100 rækker plus den sidste. Men de første 9 af de 10 nye springer den over! Hvorfor mon det?
Jan K Ekspert
21. juni 2020 - 11:57 #1
Hvis makroen henter data korrekt til ark2, må fejlen ligge i formlen i ark1, men jeg ikke ud fra det viste, gennemskue hvor.
clausnilsson Mester
25. juni 2020 - 17:26 #2
Tror måske jeg har fundet ud af hvorfor. Makroen kører jo lynhurtigt, men opdateringen fra databasen tager lidt tid, måske 1 sekund. Jeg har derfor løst problemet med at dele makroen op i to dele, så anden del, der opdaterer hovedarket starter jeg først når jeg kan se at rådata er opdateret.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.