Paw Winther Mester
27. september 2020 - 12:27 Der er 4 kommentarer

Stablet søjlediagram, samle 2 i 1

Jeg har pt. lavet 2 stablet søjle diagrammer.
Et diagram viser sammensætningen af Indtægter i henholdsvis 2020 og budget 2021, mens et andet viser sammensætningen af omkostninger i henholdsvis 2020 og budget 2021.

Jeg kunne dog godt tænke mig at have samlet de 2 diagrammer så jeg har søjlen for sammensætningen af henholdsvis indtægter om omkostninger ved siden af hindanden, for både 2020 og 2021.

Er der nogen der har et forslag til en løsning?
Nina Novice
27. september 2020 - 18:27 #1
Så du vil gerne have to forskellige sæt data inde i det samme diagram?
Paw Winther Mester
28. september 2020 - 06:23 #2
Ja sådan kan du også sige det.

Så jeg både ved 2020 og 2021 får 2 søjler, en der viser sammensætningen af indtægter og en med omkostninger.
Daffodil Forsker
28. september 2020 - 06:27 #3
Nu ved jeg ikke hvorledes du har dine data præsenteret i excel, men du skal have samlet dine data i en serie. Når du har samlet dem i en serie og fået præsenteret alle dine data i et diagram, skal du prøve at højreklikke i dit diagram og vælge "Vælg data". Prøv at lege med de forskellige muligheder her.
Jeg lavede et testark, hvor min dataserie var samlet i området "A1:D4" og her var det let at lave det ønskede diagram med søjlerne i den rækkefølge du ønskede.
Paw Winther Mester
28. september 2020 - 07:39 #4
Ja hvis jeg ville have alle mine data i forskellige søjler kunne jeg godt finde ud af det, men jeg ønsker stablede søjler.

Jeg vil således gerne have følgende 4 søjler ud af X aksen.
1=Indtægter 2020
2= Omkostninger 2020
3=Indtægter 2021
4=Omkostninger 2021

Udfordringen kommer så i at begge søjler for både indtægter og omkostninger skal inddeles i hvilken type indtægt/ omkostning det er = stablede søjler.

Min data er lige sat op som følgende
Kolonne A = Beskrivelse
Kolonne B = Værdier for 2020
Kolonne C = Værdier for 2021
Linje 1 = Overskrifter
Linje 2-4 = Indtægter
Linje 5 = Indtægter i alt
Linje 6-12 = Omkostninger
Linje 13 = Omkostninger i alt
Linje 14 = Resultat
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.