lurup Ekspert
28. september 2020 - 22:40 Der er 6 kommentarer og
2 løsninger

indscanne et billede på en kopimaskine

Jeg har nogle nyere kopimaskine ( konica Minolta c458) hvos jeg skal have scannet nogle foto ind i god kvalitet.

Kan jeg gøre det fra en pc ?
Fra selv kopimaskine bliver det ikke godt nok da du ikke lave det i en høj nok opløsning i den fine kvalitet.

Findes der noget software jeg kan scanne ind i måske 1200 dpi ?
hjolsen Ekspert
29. september 2020 - 07:13 #1
Scanneren s fysiske opløsning er 600x600 så den kommer du ikke over
https://www.konicaminolta.dk/da-dk/hardware/udgaede-maskiner/bizhub-c458
wjens Professor
29. september 2020 - 10:19 #2
Du skal have fat i en af de egentlige fotoscannere (flatbed), der kan gå meget højere i opløsning. Kopimaskinerne er til dokumenter. Er det bare et enkelt foto, kan du prøve at tage et foto med et digitalt kamera og en god belysning.
ink Ekspert
29. september 2020 - 10:35 #3
Hvis du skal skanne et foto med mobiltelefon, kan Fotoscanner fra Google anbefales. Den tager fem billeder og kombinerer disse til et flot foto.
lurup Ekspert
29. september 2020 - 11:48 #4
TAK ink
milter Ekspert
29. september 2020 - 11:51 #5
Skal billederne vises på en computer eller skal de printes?

Du skal huske på, at et scannet billede ikke bliver bedre end originalen. Hvis billedet f.eks. er et pasbillede på 35 x 45 mm, som du vil forstørre, så bliver detaljerne udviskede, og fejl bliver mere synlige. Et billedes tilsyneladende skarphed og kvalitet afhænger af to ting, optagekvalitet og betragtningsafstand.

Normalt vil 300 dpi være den opløsning, man skal bruge, hvis man vil scanne et billede til udprintning i samme størrelse og kvalitet som originalen. 1200 dpi er fire gange det på begge led, og en så stor forstørrelse vil helt sikkert forringe kvaliteten, hvis billedet skal printes ud i en størrelse på fire gange originalen.
lurup Ekspert
29. september 2020 - 13:22 #6
Det er pt billeder og tegninger der er lavet i A3 som skal printes ud 1:1.
milter Ekspert
29. september 2020 - 17:51 #7
Jeg har så godt som ingen erfaring med at scanne på en maskine som din, men hvis teknikken og kvaliteten bag er den samme som på en flatbedscanner, så skal dpi sættes til 300 for at printe scanningen i 1:1.

Jeg har læst lidt om din C458, og så vidt jeg kan se, kan den gemme scanningen som et billede i bl.a. formaterne PDF og TIFF. Gemning i PDF kan reducere kvaliteten, afhængig af om der gemmes til print eller til web. Gemning til print vil formentligt bibeholde kvaliteten, medens gemning til web kan reducere den, men alt den slags bliver du nødt til at læse dig frem til i vejledningen til din C458.

Så vidt jeg kan se, kan du også gemme på USB. Hvordan, det foregår, ved jeg ikke, men jeg går ud fra, det må dreje sig om at gemme på en USB, som er koblet til kopimaskinen.

Hvis du tror, det kan blive nødvendigt at redigere lidt på billederne, så skal du gemme scanningen i TIFF-format. Hvis der ikke er behov for redigering, så gem i PDF, men sørg for, at kvaliteten ikke reduceres.

Og så lige lidt oplysning. Et scannet A3-billede vil med en scanning på 300 dpi fylde ca. 3508 x 4961 pixels og i 24-bit (det mest normale, medmindre det drejer sig om professionel billedbehandling) vil det fylde ca. 50 MB i åbnet tilstand på computeren. Hvis dine værdier på billedet afviger fra det, kan du prøve at uploade et af dem på nettet, f.eks. her:  https://da.imgbb.com/  og så kan jeg prøve at kigge på det.
lurup Ekspert
29. september 2020 - 23:00 #8
Tak for hjælpen....finder på en anden løsning
TAK
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.