cocococo Praktikant
15. marts 2011 - 14:23 Der er 5 kommentarer og
1 løsning

hvordan får man fat i den unikke nøgle

jeg opretter en ny entry i en database men for at finde den igen har jeg brug for at kende nøglen da den er det eneste unikke data , men hvordan finder jeg nøglen når den er autoincrement.
softspot Forsker
15. marts 2011 - 14:32 #1
Det afhænger af hvilken database du benytter, men for Access og SQL Server kan det opnås ved at kalde

SELECT @@IDENTITY

som returnerer det seneste id der er oprettet i den aktuelle connection. Nogen vil nok argumentere for at det er mere sikkert, på SQL Server, at benytte SCOPE_IDENTITY() i stedet for @@IDENTITY. Dette er vist mest relevant, hvis du benytter dig at triggers, som kan oprette poster i andre tabeller i forbindelse med en INSERT-handling...
cocococo Praktikant
15. marts 2011 - 14:48 #2
undskyld det er en mysql


kender ikke den kommando skriver man noget lign.

tmpSQL= "select SELECT @@IDENTITY FROM datanavn";
arne_v Ekspert
15. marts 2011 - 14:50 #3
MySQL bruger LAST_INSERT_ID() for det samme
softspot Forsker
15. marts 2011 - 14:55 #4
Med udgangspunkt i det arne skriver, vil jeg mene din SQL skal se således ud:

tmpSQL = "SELECT LAST_INSERT_ID()";
cocococo Praktikant
15. marts 2011 - 15:31 #5
du har fuldstændig ret nu fik jeg det til at virke

meange tak til begge to.


softspot lav et svar
softspot Forsker
15. marts 2011 - 17:43 #6
Velbekomme, men uden Arne's indlæg var det jo ikke kommet til at fungere :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.