Stephanie Caruana

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

253 artikler på Computerworld

Stephanie Caruana

Biolog ny direktør for it-skrot-ordning

Cand. scient. i biologi Peer Lund-Thomsen er ny direktør for Elretur, producenternes nye retur-ordning for al elektronisk og elektrisk affald. Selvom lovgivningen bag Elretur først træder i kraft om et år, får den nye direktør rigeligt at se til.

29. juni 2005 kl. 11.49 | læs »

Podcasting-bølgen skyller over Danmark

Itunes Music Store lancerer gratis podcasts og gør det muligt for Itunes-kunder at offentliggøre egne podcast. Samtidig har Danmarks Radio åbnet op for podcasting af en lang række P1-programmer, og flere kommer til.

29. juni 2005 kl. 07.33 | læs »

Itunes sælger 50 mio. numre i Europa

Apples 17 europæiske Itunes-butikker har et år efter åbningen solgt 50 millioner musiknumre. Der er dog stadig langt til den position, som Itunes har på det amerikanske marked.

24. juni 2005 kl. 15.28 | læs »

Private netkanaler på vej ind i dansk tv

Nyt netkoncept giver danskere med en videotelefon eller web-kamera mulighed for at skabe deres egen tv-station. Videoblogs er popkulturens seneste manifest: Hurtige videokommentarer om alt mellem himmel og jord.

22. juni 2005 kl. 16.15 | læs »

Skuespillere: Mere i løn for speak til pc-spil

Amerikanske skuespillere, der lægger stemmer til pc-spil, får flere penge efter at have truet med strejke. Etablerede navne som Samuel L. Jackson og Dennis Hopper skal nu have reguleret hviletid og får en lønforhøjelse på 36 procent. Timelønnen er nu 4.249 kroner.

20. juni 2005 kl. 11.09 | læs »

Arto opruster mod børnetæskehold

Ungdomschatten Arto smøger ærmerne op mod de voldelige børn, der i den senere tid har givet Arto et dårligt ry. Efter et møde mellem Arto, politiet og flere børneorganisationer er strategien lagt. Midlet er konsekvens, øget fokus og positivt gruppepres.

17. juni 2005 kl. 16.32 | læs »

Itunes top-cd'er sælges for 16 kroner

Musikbutikken Itunes sælger flere albums til 16 kroner, men selskabet aner ikke hvorfor. Udsalg, priskrig, prøveballon eller simpelthen en fejl? Apple ved det ikke, men undersøger sagen. Normalprisen er 80 kroner.

17. juni 2005 kl. 11.55 | læs »

Har mobilfirmaerne glemt oplevelserne?

Det er svært at slå igennem på indholdsmarkedet, med mindre der er en kendt mærkevare at læne sig op af. Udviklingen er fokuseret på penge og ikke på oplevelser. Det mener to, der ved hvad de taler om. Mød Pouline Middleton fra Crossroads Copenhagen og Morten Remmer, Nordisk Film Interactive.

13. juni 2005 kl. 09.37 | læs »

TDC og Nordisk Film: Bloggere på mobilen

Filmklip, video-blogs, chat og en storbandende sømandsfigur er vejen frem for mobil underholdning. TDC og Nordisk Film satser på at kunne tjene på andet end de ringetoner og ikoner, der driver markedet for mobilindhold.

10. juni 2005 kl. 11.29 | læs »

ITEK raser over dansk patentkompromis

Dansk Industri og ITEK advarer heftigt mod Europaudvalgets støtte til et forslag til et ændret softwarepatent-direktiv. Forslaget sigter på at skelne mellem indlejret software og andre typer. Formanden for ITEK kalder kompromisforslaget for bizart, unødvendigt og mener det er at skyde sig selv i foden.

9. juni 2005 kl. 11.57 | læs »