Otte fantastiske tips til Photoshop

Giv dine familiemedlemmer en omgang digital kirurgi og lær den magiske hokus pokus bag billedbehandling. Vi har samlet otte fede tips til Photoshop, som vil gøre dig bedre i stand til at behandle dine digitale billeder. Se her hvordan.

Adobe Photoshop er et djævelsk godt program til billedbehandling. Du kan manipulere dellerne væk på svigermor – eller gøre dem større – hvis du vil. Trylle løs med fantastiske farver og få solnedgange til at ligne noget fra en Hollywoodfilm.

Det kræver dog træning at udføre den digitale hokus pokus, og vi har derfor samlet otte fantastiske Photoshop-tips til dig.

Hvis du mangler et overblik over de forskellige udgaver af Photoshop, så kan du få det her.

1. Sådan fikser du småproblemer

Øv. Billedet er underbelyst, og på familiefotografiet er farmor forsvundet ind i en skygge. Heldigvis er der hjælp på vej. Du kan nemlig med simpel justering få lys i de mørke områder af et billede – og hvis du har holdt kameraet skævt, kan du også rette op på det.
Læs mere her

2. Lær at udglatte rynker

Vi får alle rynker med alderen, men vi kan stoppe aldringsprocessen digitalt. Det kræver blot lidt fiksfakseri i Photoshop. Og mon ikke de lidt ældre familiemedlemmer bliver glade, hvis du personligt sørger for, at de holder sig unge – i hvert fald på dine billeder.
Læs mere her

3. Lær at arbejde med lag

En af Photoshops største styrker er, at du kan arbejde med lag. Det vil sige, at du kan have flere billeder ”liggende” oven på hinanden. Det gør det muligt at lave avancerede og spændende fotomontager.
Læs mere her.

4. Få kinderne til at ligne marcipan

På ældre filmplakater fra Hollywood, og på nutidens filmplakater fra den indiske filmby Bollywood, optræder skuespillerne med den mest perfekte hud og teint. En del kan opnås ved hjælp af sminke, men skal det være perfekt hedder værktøjet Photoshop. Effekten får man frem ved at sløre af én af farvekanalerne i et separat lag
Læs mere her

5. Lær at fritlægge billeder

Ved at fritlægge dele af et billede – altså fjerne det, man ikke vil have med – kan man bruge det fritlagte motiv alene. Du kan altså klippe en fodboldspiller i galop ud af et foto og flytte ham til et nyt, eksempelvis med en blå himmel. På den måde vil det se ud som om, at fodboldspilleren kommer svævende gennem luften parat til at give bolden et dommedagsspark. Bolden kan du naturligvis også klippe ud og lægge ind i dit nye foto.
Læs mere her.

6. Pift dine billeder op

De fleste fotos vil have godt af en tur gennem et billedbehandlingsprogram. Måske skal farverne justeres en lille smule, og fotoet skal gøres mere skarpt. Vi giver et udmærket billede taget med mobiltelefonen Nokia N95 en tur gemme Photoshop og pifter det op.
Læs mere her

7. Sådan får du skarpere billeder

High Pass filtret er et af Adobe Photoshops mindre kendte filtre. Det har rigtigt mange muligheder, og én af disse er at gøre billeder skarpere.
Læs mere her

8. Få styr på hvidbalancen

Hvidbalancen kan drille, når du tager billeder. Men heldigvis hjælper Photoshop med at rette op på uheldige farver. Vi ser på, hvordan du justerer hvidbalancen med en ukendt filter-funktion.
Læs mere her

Buttet pige trylles tynd

Og hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt Photoshop er et mirakelværktøj – så se den her utrolige video af en buttet pige, som trylles tynd.

Hvis du mangler inspiration til at gå i gang med Photoshop, så læs her om Photoshop-guruen Julianne Kost. Hun er specialist og fortæller om sit favoritværktøj i billedbehandlingsprogrammet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere