Artikel top billede

"Det første halvår har været stabilt, og vi har nået de forventninger, vi havde sat os," fortæller topchef Jesper Brøckner fra Telia. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Telia-direktør tilfreds trods mindre dyk i salget

Salget i Danmark er noget nær stabilt, mens udgifter til mobilnet sænker indtjeningen.

Den svenske telegigant Telia leverede i dag halvårsregnskab for 2010. Også for Danmark.

Telekoncernens omsætning, der er angivet i svenske kroner, viste et fald på det danske marked på 11 procent i årets første halvår i forhold til sidste år.

Således omsatte det danske selskab i årets første seks måneder for 3,3 svenske kroner (2,55 mia. kr.) mod 3,7 (2,86 mia. kr.) sidste år. Et fald på 11 procent.

Der er dog tale om valutaudsving, og faldet er kun på en procent målt i dansk valuta.

Jesper Brøckner, der er administrerende direktør for den danske forretning, er tilfreds med regnskabet.

"Det første halvår har været stabilt, og vi har nået de forventninger, vi havde sat os," fortæller han.

Han hæfter sig ved, at Telias fastnet-forretning viser bedre resultater, og selskabet har ifølge direktøren fået vigtige ordrer i erhvervslivet.

"Vi er stadig nummer to på business-to-business-markedet, og vi har fået nogle rigtig store ordrer fra Coop, som vi skal levere telefoni til, og vi har lige fået Lego, så vi tager en masse store kunder. Vi fortsætter vores fremgang på det marked," siger Jesper Brøckner.

Den dominerende spiller på det danske erhvervsmarked er TDC, mens Telia og Telenor kæmper om andenpladsen.

Vil være først med 4G

I årets andet kvartal købte Telia en såkaldt 4G-licens, der giver selskabet mulighed for at bygge et kraftigere mobilt bredbånds-net. Et net, som selskabet må slippe løs til maj næste år.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået vores 4G-licens. Vi har selvfølgelig betalt det, som den auktionen endte med, men vi har fået 2x20 (det størst mulige frekvensbånd, red.), hvilket gør, at vi har indbygget fremtid omkring kapacitet og hastighed på 4G-nettet. Og der vil vi fortsat lancere det først," siger Telia-direktøren.

Regnskabet viser, at Telia Danmark tjener 18,4 kroner, hver gang selskabet sælger for 100 kroner. Det er den såkaldte EBITDA-margin. Niveauet er noget lavere end hos Telia i Sverige og Norge, hvor tallet er henholdsvis 41,4 og 35,3 i årets andet kvartal.

"Vi har afholdt mange omkostninger i forbindelse med udrulningen af vores net. Vi har nok Europas hurtigste udrulning - også af 3G-nettet. Opbygningen af de ting kræver nogle penge," forklarer Jesper Brøckner.

Han forventer, at EBITDA-marginen er højere i årets andet halvår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere