Artikel top billede

TDC-topchef: Derfor begynder vi nu at sælge iPhone

Danmarks største teleselskab er nu klar med iPhone i selskabets sortiment. Computerworld spørger her TDC's topchef, hvorfor han nu vælger den.

3 har den. Telenor har den. Telia har den.

Men indtil nu har TDC undladt at have den i sit sortiment.

Den meget medieomtalte iPhone 4 bliver nu en del af sortimentet hos TDC samt datterselskabet Telmore. Dermed er TDC den sidste af de fire mobiloperatører, der hiver en iPhone ind i sit sortiment.

Computerworld spurgte TDC's topchef, Henrik Poulsen, hvorfor selskabet nu ønsker at have den med i selskabets sortiment.

Hvorfor tager I iPhone ind nu?

"Det gør vi, fordi det er et meget populært og fremragende produkt, og vi har nu fundet frem til en aftale med Apple. Det er vi selvfølgelig glade for," svarer Henrik Poulsen.

Men tidligere har det vel også været et populært produkt, men der tog I ikke telefonen ind i sortimentet. Hvad er det, der har ændret sig?

"Det, der har ændret sig, er, at vi har fundet frem til en aftale med Apple, og det har vi ikke været i stand til tidligere."

Hvad er det så, der er specielt ved denne her aftale, som I ikke har kunnet opnå tidligere?

"Det kommenterer jeg ikke."

Der har været meget snak om, at Apple skal have procenter af omsætningen og så videre. Adskiller denne aftale sig fra det, der tidligere har været fremme omkring disse aftaler?

"Jeg kommer ikke til at kommentere aftalen."

Det var den ene del omkring iPhone. Derudover er der nok en masse som spørger; hvornår kommer den?

"Vi angiver i dag, at vi lancerer den inden for de kommende uger. Det er nok det tætteste, vi kommer på det. Men allerede i dag kan vores kunder på tdc.dk og telmore.dk skrive sig op på reservationslister."

Analytiker: TDC går glip af trafik uden iPhone
Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan vurderede i december, at det var til skade for TDC, at mobiltelefonen ikke var en del af koncernens sortiment.

"IPhone har været en enorm succes, og den vil inden for et par år nå en markedsandel, så det gør ondt på TDC ikke at have den i sortimentet - simpelthen fordi TDC går glip af trafikken," sagde Torben Rune dengang.

TDC's mobildirektør, Christoph Nørgaard, fortalte ved samme lejlighed til Computerworld, at TDC ikke havde umiddelbare planer om at lancere den.

"Vi ville blive den fjerde udbyder, og vi tror, at mange af de danskere, der vil have en iPhone, allerede har den i dag," sagde Christoph Nørgaard dengang om bevæggrunden for ikke at hoppe med på æble-vognen.

Mobildirektøren ville ikke kommentere, om TDC lå i forhandlinger med Apple.

"Vi har vurderet økonomien i iPhone i forhold til de andre telefoner i markedet, og det er ud fra den betragtning, at vi i første omgang har valgt at satse på de etablerede spillere," lød det videre fra Christoph Nørgaard.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere