Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Voldelig action i storstilet dansk computerspil

Kane & Lynch 2: Dogs Days har i dag verdenspremiere, og det dansk producerede computerspil byder på vilde skuddueller og lemlæstede lig i stakkevis. Det her er et spil, du vil enten elske eller hade...

1. Voldelig action i storstilet dansk computerspil

De er ikke videre sympatiske, Kane og Lynch.

Den ene har det med at trykke aftrækkeren i bund på alverdens skydevåben, og den anden er...tja...lad os være diplomatiske og kalde ham mentalt ustabil.

De to herrer danner sammen en dynamisk duo, der med massevis af vold, blod og automatvåben er ingredienserne i Kane & Lynch 2: Dog Days.

Computerspillet er udviklet af danske IO Interactive, som du måske kender fra serien af Hitman-spil, hvor den første udgave med den skaldede hævner i jakkesæt udkom i år 2000.

Kane & Lynch har verdenspremiere på Dog Days i dag, og det er formentlig det dyreste danskproducerede computerspil nogensinde.

IO Interactive vil ikke ud med konkrete tal, men som Niels Jørgensen, der er administrerende direktør, forklarer pcworld.dk:

- Tro mig, det er en stor investering og en stor satsning.

Spillet skal markedsføres over hele verden på både konsoller og pc, og der er udsigt til en tour de force i vold og ildkamp midt i Shanghai.

Den første intro i spillet viser, hvordan hovedpersonerne sidder bagbundet til to stole, mens en arrig asiatisk mand torturerer Lynch i brystkassen med en hobbykniv.

Så er stilen ligesom lagt.

Sidenhen går det løs med voldsomme ildkampe, og spilleren skal styre Lynch rundt i et inferno af blod, glasskår og døde modstandere.

Historien går kort fortalt ud på, at Kane og Lynch planlægger at tjene en god skilling på en lyssky forretning. Det går naturligvis galt, og duoen ender med at være på flugt fra Shanghais stærkt bevæbnede underverden.

Ud over single player delen er det muligt at spille co-op med en ven, så man i fællesskab prygler modstandere. Det kan foregå over nettet, og man behøver derfor ikke at sidde i samme stue.

Desuden har spillet en mulitiplayer version, hvor op til 12 spillere online kan kæmpe sammen og mod hinanden som røvere og politibetjente.

Et spil inspireret af YouTube

Det mest bemærkelsesværdige ved spillet - bortset fra de to antihelte Kane og Lynch - er den helt særlige visuelle stil.

Den er inspireret af grynede YouTube-videoer og film som Blair Witch Project samt Cloverfield.

Dermed ser det ud som om, spillet er "filmet" med et gyngende, håndholdt videokamera. Mens stilen i det første spil gik ud på at ramme et filmisk udseende, har det i Kane & Lynch 2: Dog Days i højere grad drejet sig om at skabe noget, der føles virkelighedstro og intenst:

- Det handler om tage nogle chancer, for hvis du skaber nogle spil, der er meget middel of the road agtige, så tror jeg ikke rigtig, det fanger folk. Du er nødt til at skabe noget, der er spændende og unikt, forklarer Niels Jørgensen.

Læs mere om spillet på næste side ->

2. Anmelderne er splittede

Pcworld.dk fik kort mulighed for at prøve spillet i går og kunne på egen krop mærke den særlige visuelle stil.

Rystede billeder og bevidste pixel-fejl samt støj, som videokameraer skaber under dårlige lysforhold, røg lige ud i ansigtet.

Spillet tillader sig ganske enkelt at være grimt - men på en YouTube-cool måde.

Det er dog noget af et sats at skabe et spil, der skiller sig ud på denne måde, og det er IO Interactive klar over:

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her spil er et, som nogle vil elske og andre hade. Men det er også okay. Vi håber, at der er nogen, som kan forstå visionen, og at det er en helt fantastisk måde at skabe computerspil på,siger Niels Jørgensen, administrerende direktør i IO Interactive, til
pcworld.dk.

Det specielle spil har da også splittet anmelderne, hvor nogle er begejstrede og finder flotte karakterer frem, mens andre
giver spillet dumpekarakter.

Du kan få et overblik over nogle af de første stærkt blandende anmeldelser her.

Filmatiseres af Hollywood

Hollywood har i øvrigt fået øjnene op for den voldelige historie, og en spillefilm baseret på de to figurer, Kane og Lynch, er ved at blive produceret.

Det bliver med Bruce Willis og Jamie Foxx i hovedrollerne, så det lugter ikke ligefrem af b-film.

- Jeg synes, det er interessant, at så store stjerner er parate til at være med i filmatiseringen, da det kan være vanskeligt at overføre spiluniverser til film, for det kommer meget an på, hvor loyalt man gør det. Det er stadigvæk to forskellige medier. Filmatiseringen af Kane & Lynch lyder dog som et meget ambitiøst projekt, som jeg glæder mig til at se i biografen, siger Niels Jørgensen.

Spillet Kane & Lynch 2: Dog Days udkommer i dag til pc, PlayStation 3 og Xbox 360.

Her kan du se et interview foretaget af spilwebsiden IGN med Kim Krogh og Karsten Lund fra IO Interaktive, og du kan få et glimt af, hvordan spillet fungerer.

I denne trailer kan du også få et lille indblik i spillet:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere