Red Hat tilbyder cloud-API som branchestandard

Red Hat vil have sin egen cloud platform godkendt som standard for cloud-computing.

Computerworld News Service: Nu hvor branchen i stadigt højere grad efterspørger interoperabilitet for cloud, har den open source-baserede virksomhed Red Hat meldt sig på banen og indleveret sin egen cloud-platform, Deltacloud, til DMTF (Distributed Management Task Force) for at få den vurderet som en mulig standard for cloud-interoperabilitet.

"Vi ser helst ikke, at Deltacloud kommer under en enkelt forhandlers kontrol, heller ikke Red Hats. Hvis man virkelig mener noget med interoperabilitet og portability, så er det nødvendigt med struktur, der er baseret på tredjeparters kontrol," sagde cloud product manager for Red Hat, Bryan Che, under en webcast, der fortalte om virksomhedens road map for cloud computing.

Blandt de helt store bekymringer
Manglen på interoperabilitet mellem de forskellige cloud-udbydere er en af de helt store bekymringer for virksomheder, der overvejer cloud computing, fortæller Gary Chen, der er research manager hos IDC med speciale i virksomheds-virtualiserings-software.

Udover Red Hat er der også flere af de andre cloud-service-udbydere, som er i færd med at finde en måde at tackle problemet på.

I juli lancerede Rackspace sammen med den amerikanske rumfartsadministration NASA en open source-baseret samling af cloud-software under navnet OpenStack.

Og tidligere i denne uge udgav Eucalyptus Systems version 2.0 af sin cloud-platform, som anvender API'en AWS (Amazon Web Services).

Virksomheden mener, at AWS på grund af sin popularitet allerede er blevet de facto standard.

Red Hat lancerede Deltacloud i september 2009 som en samling af open source-baserede API'er ('application programming interfaces'), der kan bruges til at flytte cloud-baserede opgaver mellem forskellige IaaS (Infrastructure-as-a-Service)-udbydere, som for eksempel Amazon og Rackspace.

Hvis kunderne skal kunne flytte opgaver mellem forskellige udbydere, så har de brug for "en arkitektur, der er kompatibel, og en stack der er kompatibel med det, de kører indeni," siger Paul Cormier, som er Red Hats produkt- og teknologi-chef.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Undersøgelse: En mistet pc koster i gennemsnit virksomheder mellem 200.000 og 300.000 kr.
Datasikkerhed handler ikke blot om hackere, som forvolder stor skade fra deres skjulesteder rundt omkring i verden. Det handler i lige så høj grad om sløseri eller kriminalitet fra organisationens egne medarbejdere. Det lyder umiddelbart tilforladeligt, men når en medarbejder mister sin pc eller smartphone, er konsekvenserne til at tage og føle på. En mistet pc koster mellem 200.000 og 300.000, og der stjæles ca. 36.000 pc’er om året i Danmark. I dette whitepaper kan du læse om hvordan du sikrer dig imod at dette sker i din virksomhed.