Red Hat tilbyder cloud-API som branchestandard

Red Hat vil have sin egen cloud platform godkendt som standard for cloud-computing.

Computerworld News Service: Nu hvor branchen i stadigt højere grad efterspørger interoperabilitet for cloud, har den open source-baserede virksomhed Red Hat meldt sig på banen og indleveret sin egen cloud-platform, Deltacloud, til DMTF (Distributed Management Task Force) for at få den vurderet som en mulig standard for cloud-interoperabilitet.

"Vi ser helst ikke, at Deltacloud kommer under en enkelt forhandlers kontrol, heller ikke Red Hats. Hvis man virkelig mener noget med interoperabilitet og portability, så er det nødvendigt med struktur, der er baseret på tredjeparters kontrol," sagde cloud product manager for Red Hat, Bryan Che, under en webcast, der fortalte om virksomhedens road map for cloud computing.

Blandt de helt store bekymringer
Manglen på interoperabilitet mellem de forskellige cloud-udbydere er en af de helt store bekymringer for virksomheder, der overvejer cloud computing, fortæller Gary Chen, der er research manager hos IDC med speciale i virksomheds-virtualiserings-software.

Udover Red Hat er der også flere af de andre cloud-service-udbydere, som er i færd med at finde en måde at tackle problemet på.

I juli lancerede Rackspace sammen med den amerikanske rumfartsadministration NASA en open source-baseret samling af cloud-software under navnet OpenStack.

Og tidligere i denne uge udgav Eucalyptus Systems version 2.0 af sin cloud-platform, som anvender API'en AWS (Amazon Web Services).

Virksomheden mener, at AWS på grund af sin popularitet allerede er blevet de facto standard.

Red Hat lancerede Deltacloud i september 2009 som en samling af open source-baserede API'er ('application programming interfaces'), der kan bruges til at flytte cloud-baserede opgaver mellem forskellige IaaS (Infrastructure-as-a-Service)-udbydere, som for eksempel Amazon og Rackspace.

Hvis kunderne skal kunne flytte opgaver mellem forskellige udbydere, så har de brug for "en arkitektur, der er kompatibel, og en stack der er kompatibel med det, de kører indeni," siger Paul Cormier, som er Red Hats produkt- og teknologi-chef.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Stor guide til til hyperkonvergens for små og mellemstore virksomheder
For små og mellemstore virksomheder kan arbejdet med at indkøbe, installere og håndtere it-infrastruktur være en betydelig udfordring. De eksisterende infrastrukturløsninger er ofte alt for komplicerede, kræver højt specialiserede it-kompetencer og belaster budgetterne til bristepunktet.