Red Hat tilbyder cloud-API som branchestandard

Red Hat vil have sin egen cloud platform godkendt som standard for cloud-computing.

Computerworld News Service: Nu hvor branchen i stadigt højere grad efterspørger interoperabilitet for cloud, har den open source-baserede virksomhed Red Hat meldt sig på banen og indleveret sin egen cloud-platform, Deltacloud, til DMTF (Distributed Management Task Force) for at få den vurderet som en mulig standard for cloud-interoperabilitet.

"Vi ser helst ikke, at Deltacloud kommer under en enkelt forhandlers kontrol, heller ikke Red Hats. Hvis man virkelig mener noget med interoperabilitet og portability, så er det nødvendigt med struktur, der er baseret på tredjeparters kontrol," sagde cloud product manager for Red Hat, Bryan Che, under en webcast, der fortalte om virksomhedens road map for cloud computing.

Blandt de helt store bekymringer
Manglen på interoperabilitet mellem de forskellige cloud-udbydere er en af de helt store bekymringer for virksomheder, der overvejer cloud computing, fortæller Gary Chen, der er research manager hos IDC med speciale i virksomheds-virtualiserings-software.

Udover Red Hat er der også flere af de andre cloud-service-udbydere, som er i færd med at finde en måde at tackle problemet på.

I juli lancerede Rackspace sammen med den amerikanske rumfartsadministration NASA en open source-baseret samling af cloud-software under navnet OpenStack.

Og tidligere i denne uge udgav Eucalyptus Systems version 2.0 af sin cloud-platform, som anvender API'en AWS (Amazon Web Services).

Virksomheden mener, at AWS på grund af sin popularitet allerede er blevet de facto standard.

Red Hat lancerede Deltacloud i september 2009 som en samling af open source-baserede API'er ('application programming interfaces'), der kan bruges til at flytte cloud-baserede opgaver mellem forskellige IaaS (Infrastructure-as-a-Service)-udbydere, som for eksempel Amazon og Rackspace.

Hvis kunderne skal kunne flytte opgaver mellem forskellige udbydere, så har de brug for "en arkitektur, der er kompatibel, og en stack der er kompatibel med det, de kører indeni," siger Paul Cormier, som er Red Hats produkt- og teknologi-chef.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.