Artikel top billede

Trods faldende succes: It kan stadig gøre dig rig

Kun fire it-folk med på listen over de 50 rigeste danskere. Men der er ingen grund til bekymring. It kan stadig gøre dig rig.

Læs også: Her er de fire rigeste it-danskere

Hvis man som danske gerne vil være rigtigt møg-stinkende-rig, så skal man arbejde med olie, legetøj eller vinduer.

Det er i hvert fald den konklusion, man let kommer til at slutte ud fra Berlingske Nyhedsmagasins seneste liste over de 50 rigeste danskere.

Her er det henholdsvis Mærsk Mc-Kinney Møller, Kirk Kristiansen (Lego) og Kann-Rasmussen (Velux), der indtager top tre over danske velhavere.

Og faktisk skal man helt ned på 20. pladsen før man finder den første rigmand med interesse for it: Lars Seier Christiansen og makkeren Kim Fournais fra Saxo Bank.

Dernæst kommer Skype-milliardæren Janus Friis på 28. pladsen og it-investoren Ib Kunøe på plads nummer 44.

Ikke bekymret

Men det sparsomme antal it-folk på kapitalismens 'Wall of Fame' bekymrer ikke Tom Togsverd, der er branchedirektør i ITEK, som er it-branchens underafdeling i Dansk Industri.

"Hvis jeg skal gøre status, synes jeg egentlig, at vi i it-branchen har haft vores helte. Og også folk, der har scoret rigtigt mange penge," siger Tom Togsverd.

Blandt andet nævner han IKTs salg af chipproducenten Giga, til amerikanske Intel for 10 milliarder kroner i 2000 som et eksempel på et af de helt store erhvervseventyr i den danske it-branche.

Det var en handel, der indbragte direktør og aktionær Finn Helmer en personlig formue på 300 millioner kroner.

Men også salget af Navision til Microsoft, har skrevet sig ind i den danske it-historie, som en af de handler der har skabt nogle af landets rigeste mænd.

Desuden nævner Tom Togsverd en række af de tidlige internetpionerer, så som ejerkredsen omkring Jubii, som eksempler på folk, der sikkert stadig har nogle penge tilbage på kistebunden.

"Mange har selvfølgelig sat pengene på højkant igen, men det er også al ære og respekt værdigt - pengene gør jo ikke nogen gavn, hvis de bare står i banken," siger ITEK direktøren.

Derudover er der mange danske it-succeser, som ikke har resulteret i de store opsigtsvækkende personformuer.

Blandt andet nævner han GN Store Nord, der solgte mobilselskabet Sonofon til Telenor for 14,7 milliarder kroner.

"De penge som GN Store Nord fik for Sonofon, er jo ikke dårligere end de penge, der havner i lommen hos en enkelt person - om end de måske ikke er helt så spektakulære," siger han.

Ligeledes nævner han kapitalfonden EQT, der sammen med ATP købte KMD for to milliarder kroner - et køb, der siden er blevet kritiseret, men som ikke desto mindre har indbragt de tidligere ejere en god slat penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere