Artikel top billede

HP vinder budkrig om 3Par - Dell opgiver

Dell trækker sig fra budkrigen om 3Par. Hewlett-Packard vinder kampen med et gigantisk bud.

Dell trækker sig ud af den heftige budkrig om storage-selskabet 3Par. Det betyder, at Hewlett-Packard køber selskabet til en pris, der i de seneste uger er blevet pumpet gevaldigt i vejret af de to bydere.

HP's slutbud lyder nemlig på 33 dollar per aktie.

Det svarer til knap 14 milliarder kroner i alt for selskabet, hvis aktiekurs umiddelbart før budkrigen gik i gang prisfastsatte selskabet til omkring fire milliarder kroner.

Hertil kommer, at 3Par i de seneste par år har tabt penge.

Det var oprindeligt Dell, der lagde billet ind på storageselskabet med et bud på 6,7 milliarder kroner - eller 18 dollar per aktie.

Umiddelbart derefter meldte Hewlett-Packard sig imidlertid på banen med et bud på 9,4 milliarder kroner.

Det udløste en periode, hvor de to selskaber skiftedes til at overbyde hinanden i deres iver efter at overtage selskabet.

I 3Par jubler aktionærerne, for budkrigen har fået presset op på et niveau, der er omkring 10 gange så høj som 3Pars årlige omsætning. Den tilbudte pris per aktie er næsten fire gange højere end den pris, som aktien blev solgt for for blot tre uger siden.

Du kan læse mere om, hvorfor HP og Dell er så desperate efter at fingre i 3Par her.

Dell har faktisk allerede underskrevet en opkøbsaftale med 3Par, der skal betale Dell godt 400 millioner kroner for at komme ud af denne aftale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere