Cloud tvinger os alle til at ændre forretningen

Klumme: Cloud tvinger it-branchen til at forandre sine forretningsmodeller. Se her, hvor det hele er på vej hen.

IKEA, Skype og Ryanair har fået en kradsbørstig lille kusine.

Hun hedder Cloud og er godt i gang med at gøre for it, hvad IKEA gjorde for møbelindustrien, hvad Skype og andre ip-telefoniløsninger har gjort for telebranchen, og hvad Ryanair har gjort for (eller måske snarere ved) SAS:

Hun tvinger os til at forandre den gode, gammelkendte forretningsmodel.

Læren - kort sagt
Møbelindustrien lærte, at løsninger baseret på standardbyggeklodser giver reoler af rimelig kvalitet til folkelige priser.

Telebranchen lærte, at en "gratis" løsning trods tydeligt ringere lydkvalitet er god nok, og at dens prisniveau satte standarden for, hvad en klartone må koste.

Og fly-industrien har måttet sande, at en tung, ufleksibel og fagforeningsstyret organisation med marginale forskelle på servicen på en halvdyr monkeyclass og en eksorbitant dyr businessclass bare ikke kan konkurrere med et lean set-up, hvor flymad er fravalg (halleluja...), hvor bagage koster ekstra, og hvor man flyver fra en lille kedelig lufthavn uden taxfree shopping.

Ringer der en klokke eller tre? Lyder det ikke som noget, vi skal vænne os til i it-verdenen?

"Nu er vi jo nogle stykker, der har været i branchen, siden farfar var ung, og vi ved, at dette hersens cloud er fuldstændigt det samme som dengang, edb-maskiner havde håndsving og telefonerne drejeskive".

Javel, det kan man argumentere for, både fra en teknisk og arkitektonisk synsvinkel.

Mainframe byder vitterligt på mange af de samme egenskaber som cloud i dag, med central computerkapacitet, distribueret til brugere med virtuelle desktops, og med en stor grad af fleksibilitet i hvor mange brugere den enkelte løsning kan håndtere.

Cloud handler bare slet ikke om den teknologiske forandring.

Det er en stor misforståelse at affeje nyheden med "sådan en har jeg set før, den er helt ufarlig".

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.