Cloud tvinger os alle til at ændre forretningen

Klumme: Cloud tvinger it-branchen til at forandre sine forretningsmodeller. Se her, hvor det hele er på vej hen.

IKEA, Skype og Ryanair har fået en kradsbørstig lille kusine.

Hun hedder Cloud og er godt i gang med at gøre for it, hvad IKEA gjorde for møbelindustrien, hvad Skype og andre ip-telefoniløsninger har gjort for telebranchen, og hvad Ryanair har gjort for (eller måske snarere ved) SAS:

Hun tvinger os til at forandre den gode, gammelkendte forretningsmodel.

Læren - kort sagt
Møbelindustrien lærte, at løsninger baseret på standardbyggeklodser giver reoler af rimelig kvalitet til folkelige priser.

Telebranchen lærte, at en "gratis" løsning trods tydeligt ringere lydkvalitet er god nok, og at dens prisniveau satte standarden for, hvad en klartone må koste.

Og fly-industrien har måttet sande, at en tung, ufleksibel og fagforeningsstyret organisation med marginale forskelle på servicen på en halvdyr monkeyclass og en eksorbitant dyr businessclass bare ikke kan konkurrere med et lean set-up, hvor flymad er fravalg (halleluja...), hvor bagage koster ekstra, og hvor man flyver fra en lille kedelig lufthavn uden taxfree shopping.

Ringer der en klokke eller tre? Lyder det ikke som noget, vi skal vænne os til i it-verdenen?

"Nu er vi jo nogle stykker, der har været i branchen, siden farfar var ung, og vi ved, at dette hersens cloud er fuldstændigt det samme som dengang, edb-maskiner havde håndsving og telefonerne drejeskive".

Javel, det kan man argumentere for, både fra en teknisk og arkitektonisk synsvinkel.

Mainframe byder vitterligt på mange af de samme egenskaber som cloud i dag, med central computerkapacitet, distribueret til brugere med virtuelle desktops, og med en stor grad af fleksibilitet i hvor mange brugere den enkelte løsning kan håndtere.

Cloud handler bare slet ikke om den teknologiske forandring.

Det er en stor misforståelse at affeje nyheden med "sådan en har jeg set før, den er helt ufarlig".

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.