Cloud tvinger os alle til at ændre forretningen

Klumme: Cloud tvinger it-branchen til at forandre sine forretningsmodeller. Se her, hvor det hele er på vej hen.

IKEA, Skype og Ryanair har fået en kradsbørstig lille kusine.

Hun hedder Cloud og er godt i gang med at gøre for it, hvad IKEA gjorde for møbelindustrien, hvad Skype og andre ip-telefoniløsninger har gjort for telebranchen, og hvad Ryanair har gjort for (eller måske snarere ved) SAS:

Hun tvinger os til at forandre den gode, gammelkendte forretningsmodel.

Læren - kort sagt
Møbelindustrien lærte, at løsninger baseret på standardbyggeklodser giver reoler af rimelig kvalitet til folkelige priser.

Telebranchen lærte, at en "gratis" løsning trods tydeligt ringere lydkvalitet er god nok, og at dens prisniveau satte standarden for, hvad en klartone må koste.

Og fly-industrien har måttet sande, at en tung, ufleksibel og fagforeningsstyret organisation med marginale forskelle på servicen på en halvdyr monkeyclass og en eksorbitant dyr businessclass bare ikke kan konkurrere med et lean set-up, hvor flymad er fravalg (halleluja...), hvor bagage koster ekstra, og hvor man flyver fra en lille kedelig lufthavn uden taxfree shopping.

Ringer der en klokke eller tre? Lyder det ikke som noget, vi skal vænne os til i it-verdenen?

"Nu er vi jo nogle stykker, der har været i branchen, siden farfar var ung, og vi ved, at dette hersens cloud er fuldstændigt det samme som dengang, edb-maskiner havde håndsving og telefonerne drejeskive".

Javel, det kan man argumentere for, både fra en teknisk og arkitektonisk synsvinkel.

Mainframe byder vitterligt på mange af de samme egenskaber som cloud i dag, med central computerkapacitet, distribueret til brugere med virtuelle desktops, og med en stor grad af fleksibilitet i hvor mange brugere den enkelte løsning kan håndtere.

Cloud handler bare slet ikke om den teknologiske forandring.

Det er en stor misforståelse at affeje nyheden med "sådan en har jeg set før, den er helt ufarlig".

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
C2IT opkøber dansk it-konsulenthus: Tidligere Sentia-boss med ledende roller i begge selskaber har forhandlet prisen
Interview: Michael Meister er del af ledelsen i både C2IT og Softhuset, som lægges sammen. Den tidligere Sentia-direktør har forhandlet prisen og varetaget Softhusets interesser i forhandlingerne, men fortsætter i C2IT efter handlen.
Computerworld
En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død
Det her bliver lidt af en af en nekrolog. Men med ugens iPhone-lancering ser fremtiden skidt ud for dem, der foretrækker en mobil, som kan betjenes med en hånd.
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.