Artikel top billede

HP siger stop: Hurd bliver ikke topchef i Oracle

Hewlett-Packard vil have nedlagt omgående fogedforbud mod Mark Hurds kommende karriereplaner som topchef i Oracle.

Læs alle Computerworlds artikler om Mark Hurds fyring i HP og ansættelse i Oracle.

HP vil kæmpe med næb og kløer for at forhindre, at selskabets tidligere topchef, Mark Hurd, tiltræder i en stilling som daglig leder af Oracle.

Mark Hurd og Oracle offentliggjorde tirsdag, at Mark Hurd tiltræder som en af de to øverste daglige chefer i Oracle med direkte reference til selskabsejer Larry Ellison.

Men sådan spiller klaveret ikke, lyder det fra Hewlett-Packard, der har reageret omgående på Mark Hurds nye udnævnelse ved at sagsøge ham.

Desuden vil HP have udstedt et omgående fogedforbud mod, at Mark Hurd tiltræder jobbet.

HP mener, at Mark Hurd handler mod bedrevidende og i strid med den konkurrenceklausul, som han har underskrevet med HP som øverste mand i selskabet, der i sagens natur har haft indgående kendskab til alle HP's fremadrettede planer og strategier.

"Mark Hurd har underskrevet aftaler, der er formuleret for at beskytte HP's forretningshemmeligheder og fortrolige oplysninger. HP agter at håndhæve disse aftaler," lyder det fra selskabet.

HP fremhæver, at Mark Hurd er blevet betalt "millioner af dollar i kontanter, aktier og aktieoptioner" for at beskytte selskabets forretningshemmeligheder.

"HP vurderer, at Hurd sætter HP's mest værdifulde forretningshemmeligheder og fortrolige oplysninger i fare," lyder det fra selskabet.

Mark Hurd afløser i Oracle Charles Phillips, der hidtil har været ansvarlig for salg og marketing.

Netop denne post vil ifølge HP sætte Mark Hurd i en position, hvor "han ikke kan udføre sine opgaver for Oracle uden at udnytte og afsløre HP's forretningshemmeligheder til andre," hedder det.

Ifølge Hewlett-Packard drejer det sig om blandt andet HP's forretnings- og produktstrategier samt 'dybt fortrolige interne analyser af Oracle."

Mark Hurd har underskrevet fortrolighedserklæringer i februar 2008, februar 2009 og februar 2010.

Desuden skulle han ifølge aftalen meddele HP's bestyrelse, hvis han inden for et år efter sin afgang fra selskabet planlagde at acceptere et job hos en konkurrent.

Desuden skulle han komme med 'nok informationer' til, at HP's bestyrelse kunne afgøre, om hans kommende job kunne føre til en overtrædelse af fortrolighedsaftalen. Dette har Mark Hurd ikke gjort, hedder det.

Læs alle Computerworlds artikler om Mark Hurds fyring i HP og ansættelse i Oracle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere