Artikel top billede

Google sætter turbo på dine søgninger

Ny søgefunktion fra Google sparer jordens befolkning for knap 350 millioner søgetimer om året. Se videoen med den nye funktion, hvor du slipper for at føle dig heldig.

354.658.333 timer.

Det er årligt, hvad søgeselskabet Google mener, at selskabets millionvis af brugere samlet kan spare i tid med en ny funktion i den populære søgemaskine.

Den nye funktion hedder Google Instant - og den er en videreudvikling af autocomplete-funktionen, hvor søgemaskinen automatisk kommer med forslag til, hvad du vil skrive i Googles søgefelt.

Med Google Instant kommer selve søgeresultaterne derimod automatisk frem, mens du taster i søgefeltet.

Fra søgemaskine til tidsmaskine

Google vurderer, at Instant-funktionen vil spare brugerne mellem to og fem sekunder på hver søgning, fordi de ikke behøver at skrive ordene færdige for at få et brugbart resultat.

Den genvej får selskabet samlet til en tidsbesparelse på 11 timer i hvert sekund i hele verden, hvilket svarer til, at en enkelt bruger sparer 3,5 sekunder i gennemsnit per søgning.

Med en milliard Google-søgninger om dagen bliver det til en påstået besparelse på 58,3 millioner minutter per dag, og samlet set godt 350 millioner sparede timer på årsbasis ved, at ens søgeresultater automatisk kommer frem under indtastningen af søgeord.

Hurtigere reklamer

Danmark kan dog ikke bidrage til tidsmaskineriet, da Google Instant i første omgang kun er lanceret i USA, England og en række andre europæiske lande.

Ifølge en pressemeddelelse fra Google vil servicen dog "snart blive tilgængelig i Danmark".

I pressemeddelelsen skriver Google endvidere, at de automatiserede søgeresultater vil give mellem fem og syv gange så mange resultatsider i forhold til den nuværende en milliard søgninger om dagen.

I Googles Instants videopræsentation (se video nedenunder) ser det også ud til, at de sponsorede links i højre side skifter i takt med, at brugeren skriver. Se 00:50 i videoen.

Google fortæller dog til Computerworld, at selskabet kun tjener penge, når brugerne klikker på annoncerne.

Googles egen præsentation af Instant:










Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere