Hvem vil certificere privacy?

ComputerViews: Diskussionen om privacy fylder ikke meget på den officielle danske teknologidagsorden. En certificeringside kan måske puste nyt liv i debatten.

ComputerViews: Samspillet mellem privatlivsbeskyttelse og sikkerhed var på dagsordenen, da cirka 100 deltagere fra advokat-, it- og sikkerhedsbranchen forleden satte hinanden stævne på Christiansborg. En sjælden lejlighed, hvor politikerne på nær en enkelt glimrede ved deres fravær.

Den enlige politiker i Landstingssalen ved PrivatTek 2010 var socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan. Hun var i øvrigt også vært ved arrangement i parlamentsbygningen, som Dansk Privacy Netværk med Frederik Kortbæk i front havde arrangeret med god hjælp fra en række virksomheder og organisationer på området.

Fraværende emne
Men det lave politiske fremmøde taler sit tydelige sprog om privacy eller privatlivs diskussionens placering på teknologidagsordenen i Danmark.

Emnet er næsten fraværende, selvom konflikterne mellem bekvemmelighed eller sikkerhed og så beskyttelsen af individets privatliv bliver hyppigere.

Oplæggene blev derfor de professionelle interessenters forskellige synspunkter og en hurtig tur rundt i de tre hovedelementer i sikringen af vores digitale privatliv:

* Privacy by design eller teknologiprodukter og løsninger, hvor beskyttelsen af privatlivet er tænkt ind i produktudviklingen eller arbejdet med løsningens arkitektur.


* PIA eller privatlivs implikations analyse. Altså en vurdering af hvordan privatlivet vil blive påvirket af og kan beskyttes i it-løsninger.


* PET  eller privatlivs fremmende(enhancing) teknologier. Altså teknologiske løsninger på privatlivsudfordringerne, som kryptering af kommunikation eller privacy zoner ved tv-overvågning.

Teknik, ret og etik
Formanden for videnskabsministerens It-sikkerhedskomite, Linda Nielsen, beskrev privacy-arbejdet som en trekant med punkterne teknologi, regler og adfærd eller teknik, ret og etik.

Et enormt spændingsfelt der kræver en løbende idediskussion, hvis borgere og partier skal kunne formulere holdninger til og politikker for, hvad fortrolige data egentlig er, hvornår privatlivet bliver krænket, og hvordan samfundet skal straffe krænkere. Men samtidig presser problemerne sig på i virkeligheden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?