Hvem vil certificere privacy?

ComputerViews: Diskussionen om privacy fylder ikke meget på den officielle danske teknologidagsorden. En certificeringside kan måske puste nyt liv i debatten.

ComputerViews: Samspillet mellem privatlivsbeskyttelse og sikkerhed var på dagsordenen, da cirka 100 deltagere fra advokat-, it- og sikkerhedsbranchen forleden satte hinanden stævne på Christiansborg. En sjælden lejlighed, hvor politikerne på nær en enkelt glimrede ved deres fravær.

Den enlige politiker i Landstingssalen ved PrivatTek 2010 var socialdemokraternes it-ordfører Yildiz Akdogan. Hun var i øvrigt også vært ved arrangement i parlamentsbygningen, som Dansk Privacy Netværk med Frederik Kortbæk i front havde arrangeret med god hjælp fra en række virksomheder og organisationer på området.

Fraværende emne
Men det lave politiske fremmøde taler sit tydelige sprog om privacy eller privatlivs diskussionens placering på teknologidagsordenen i Danmark.

Emnet er næsten fraværende, selvom konflikterne mellem bekvemmelighed eller sikkerhed og så beskyttelsen af individets privatliv bliver hyppigere.

Oplæggene blev derfor de professionelle interessenters forskellige synspunkter og en hurtig tur rundt i de tre hovedelementer i sikringen af vores digitale privatliv:

* Privacy by design eller teknologiprodukter og løsninger, hvor beskyttelsen af privatlivet er tænkt ind i produktudviklingen eller arbejdet med løsningens arkitektur.


* PIA eller privatlivs implikations analyse. Altså en vurdering af hvordan privatlivet vil blive påvirket af og kan beskyttes i it-løsninger.


* PET  eller privatlivs fremmende(enhancing) teknologier. Altså teknologiske løsninger på privatlivsudfordringerne, som kryptering af kommunikation eller privacy zoner ved tv-overvågning.

Teknik, ret og etik
Formanden for videnskabsministerens It-sikkerhedskomite, Linda Nielsen, beskrev privacy-arbejdet som en trekant med punkterne teknologi, regler og adfærd eller teknik, ret og etik.

Et enormt spændingsfelt der kræver en løbende idediskussion, hvis borgere og partier skal kunne formulere holdninger til og politikker for, hvad fortrolige data egentlig er, hvornår privatlivet bliver krænket, og hvordan samfundet skal straffe krænkere. Men samtidig presser problemerne sig på i virkeligheden.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere


Premium
TDC tilbyder alligevel fibernet til hundredevis af kunder i Slagelse Kommune
Hundredevis af husstande i Slagelse Kommune kan alligevel få fibernet fra TDC, selv om selskabet har afblæst fiberudrulningen i kommunen.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.