Artikel top billede

Avis: VMware storfavorit til at købe Novell

Novell er ved at blive solgt, og virtualiseringskæmpen VMware er ifølge rygterne storfavorit til at løbe med Novells kronjuvel.

Virtualiseringsfolkene fra VMware står som favoritter til at overtage open source-selskabet Novell, der ifølge The Wall Street Journal ligger i salgsforhandlinger med minimum to interesserede købere.

Folk tæt på handlen siger til The Wall Street Journal, at VMware specifikt jagter Novells SUSE Linux-operativsystem, mens softwareselskabet Attachmate eftersigende kan få lov til at købe Novells resterende produktportefølje - herunder NetWare, som er Novells netværks-operativsystem.

Uenighed om pris

Selvom VMware og Novell nu ligger i seriøse forhandlinger om overtagelsen, er de to selskaber fortsat uenige om prisen.

Hverken Novell eller VMware har ønsket at kommentere sagen over for The Wall Street Journal.

Novells markedspris vurderes til at ligge på omkring 12 milliarder kroner, og selskabet har i sit finansårs første ni måneder omsat for omkring 3,4 milliarder kroner med en indtjening på 320 millioner kroner. Selskabet har derudover en egenkapital på omkring 5,7 milliarder kroner.

Får styr over Linux-virtualisering

Det er kun få måneder siden, at Novell og VMware begyndte en sommerflirt.

I juni indgik de to selskaber et strategisk partnerskab, og i den forbindelse fremhævede IDC-analytikerne Brett Waldman og Al Gillen, at partnerskabet allerede havde mange af de samme fordele som ved et eventuelt køb.

Dog mener IDC-analytikerne, at et køb naturligvis giver bedre kontrol over hele SUSE-distributionen, så VMware kan tilbyde mere komplette løsninger ved brug af egne applikationer.

"Desuden bliver det vanskeligere for andre virtualiseringsleverandører at levere færdige Linux-løsninger, eftersom en af de største distrubutioner kommer under VMwares kontrol, vurderer IDC," supplerer IDC-analytiker Anders Elbak til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere