iPod touch - en tynd oplevelse

Test: Med en iPod Touch får man en stor del af iPhone-glitteren, men til en mere overkommelig pris. Spørgsmålet er, hvor meget du er villig til at gå på kompromis?

Man havner let i en eksistentiel krise, hvis ambitionerne går i retning af en iPhone, men tegnebogen ikke evner at hoste op med knap 5.000 kroner.

Her har iPod touch længe været betragtet som en nogenlunde acceptabel løsning, idet den kunne mange af de samme ting som en iPhone. Bortset fra, naturligvis, at foretage opkald - med mindre det foregik over Wi-Fi med Skype.

Nu gør Apple distancen mellem den største iPod-familie og de aktuelle iPhones endnu mindre med 4. generations iPod touch. Eneste regulære forskel mellem de to produktfamilier er faktisk, at touch'en hverken har 3G eller GPS.

Men ellers er alle andre iPhone-funktioner andet i store træk på plads. Det vender vi tilbage til.

En meget tynd model
Visuelt imponerer den nye touch ved at være vanvittigt tynd. Med blot 7,1 millimeter er den 1,3 milimeter slankere end forrige generation (og mere end to millimeter tyndere end iPhone 4).

Samtidig gør vægten på 115 gram, at den hverken vejer for meget eller omvendt føles for skrøbelig og let under betjening.

Batteriet holder 930 milliampere-timer batteri mod 789 mAh på forgængeren. Det giver angiveligt op til 40 timers brugstid ved musikafspilning og til 7 timer ved videokiggeri.

Samtidig er enhedens "motor" - Apples A4 processor - også identisk med den, der sidder i iPhone 4. Det garanterer en vis hast, næsten uanset hvad man foretager sig. Selv grafisk tunge spil klarer enheden til UG med kryds og slange.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.