Artikel top billede

Gearskifte for software: Giv medarbejderne magten

Danske iværksættere vil være med i kampen om verdensherredømmet for seriøs social software til forretningsbrug.

Læs også: Derfor skal al samarbejde foregå uden for din firewall - 23 demokratiserer prof-video - Den sociale entreprenør 

Midt i København sidder 12 mennesker og pønser på at få verdensherredømmet.

Men de er oppe mod allerede etablerede navne som Yammer, Jive and Salesforce Chatter - serviceprodukter, der især er store på det amerikanske marked.

Podio skal i løbet af efteråret og vinteren på én gang gøres synonymt med seriøst social software til forretningsbrug og samtidig levere et gearskifte i den sociale software, der giver medarbejderne magten.

Der er dog ikke tale om en fjendtlig overtagelse af produktionsmidlerne, men derimod en venligsindet - men hastig evolution i teknologianvendelsen.

Brugerne i centrum

For helt centralt i Podio-universet er tanken om, at brugerne hurtigt og nemt kan oprette applikationer eller apps, som understøtter præcis den proces eller opgave, som de sidder med.

Visionen er intranet, kommunikationsplatform og samarbejdsværktøj i en hosted service, der både binder virksomheden selv og alle interessenter sammen i et netværk med større eller mindre involvering.

Bag Podio stod oprindeligt Kasper Hulthin, Jon Froda og Anders Pollas.

Økonomisk hjælp

Men de har undervejs fået hjælp både fagligt og ikke mindst økonomisk af iværksætterne Thomas Madsen-Mygdal og Tommy Ahlers.

Thomas Madsen-Mygdal har i mange år været frontløber for iværksætteri med social teknologi i fokus, mens Tommy Ahlers stod bag mobilsuccesen Zyb. De er nu henholdsvis bestyrelsesformand og administrerende direktør i Podio.

Facebook gav fart

Det er seks år siden, at mulighederne i social teknologi for alvor begyndte at tage fart med Facebook, der nu har mere end 500 millioner brugere.

For mange medarbejdere var det helt naturligt at anvende Facebook på arbejdet  på samme måde som instant messaging, selvom det ikke var en del af virksomhedens it-løsning.

"Nøgleteknologierne i enterprise-it er mellem 15 og 20 år gamle."

Sådan sagde en af toprådgiverne for tjenesten Jive, Christoffer Lochhead, til Financial Times forleden, med klar adresse til mail, Microsoft Office, crm og erp-løsninger.

[b][b]Læs også: Derfor skal al samarbejde foregå uden for din firewall - 23 demokratiserer prof-video - Den sociale entreprenør 

[/b][/b]

Brugerne gør det selv

[b][b]Læs også: Derfor skal al samarbejde foregå uden for din firewall - 23 demokratiserer prof-video - Den sociale entreprenør 

[/b][/b]

Derfor gør medarbejderne det selv og bringer de online værktøjer, der virker ind i virksomheden. Og det bliver kun mere udbredt.

Ifølge Harvard Business Review vil halvdelen af den globale arbejdsstyrke i 2014 bestå af mennesker født mellem 1977 og 1997.

Det er en demografisk udvikling, som gør det helt nødvendigt at skifte gear for social software.

"Vores intention er, at Podio kan hjælpe medarbejdere og virksomheder med at skabe en struktur og flytte arbejdet fra the old fashioned way til en ny collaborative way," siger Tommy Ahlers.

Podio-universet

Den nye collaborative way eller samarbejdende måde er i Podio-universet at oprette rum.

Det er rum, hvor både kommunikation, samarbejde om dokumenter og de apps, som brugerne selv opretter understøtter projektet, processen eller virksomheden.

Disse rum kan deles med kolleger, samarbejdspartnere eller alle mulige andre interessenter.

Forretningsmodellen for Podio bliver da også at sælge et antal brugere i stedet for antal rum/projekter eller datakapacitet.

"Vores prispolitik bliver op til 10 brugere gratis. Herefter er prisen tre euro per bruger. Ideen er at sælge brugere i bundter af 50, så du har muligheden for at inddrage en hvilken som helst interessent i dit arbejde, selvom de ikke har brugt Podio," siger bestyrelsesformand Thomas Madsen-Mygdal.

[b][b]Læs også: Derfor skal al samarbejde foregå uden for din firewall - 23 demokratiserer prof-video - Den sociale entreprenør 

[/b][/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere