Artikel top billede

Eik Bank-krak rammer dansk fiberselskab

Den kollapsede Eik Bank har en aktiepost i 14 elselskabers fælles fibersatsning.

Krakket i den færøske bank Eik Bank trækker nu spor i den danske fiberbranche.
 
Banken er nemlig en del af ejerkredsen i fiberselskabet Nianet, som en række elselskaber sammen har etableret som deres fælles fiberudbyder på erhvervsmarkedet.
 
Eik Bank kollapsede i sidste uge, da selskabet ikke formåede at skaffe den nye kapital, der skulle til for at sikre bankens eksistens.

Derfor overtog statens skraldespand for dårlige banker, Finansiel Stabilitet, i stedet banken - og dermed også finansvirksomhedens aktieposter. 
 
Ejerandele i mange ting
En af disse aktieposter er i Nianet, hvor Eik Bank ejer cirka 24 procent af selskabet.
 
"Det er op til Eik Bank og dem, der overtager banken, om de ønsker at fastholde aktieposten. De har jo ejerandele i mange ting, og de vil nok sætte sig ned og gå dem igennem," siger bestyrelsesformand Rune Bech fra Nianet til Computerworld.
 
Han mener, at det ikke får den store betydning, fordi Eik Bank er minoritetsaktionær.
 
"Driftsmæssigt har det ikke nogen konsekvens," fortæller Rune Bech.
 
En anden ejer er under konkurs
Nianet er udover Eik Banks aktiepost ejet af 14 elselskaber.

Det er i store træk den samme ejerkreds, der også er bag fiberudbyderen Waoo, som sigter mod privatmarkedet.
 
Et af selskaberne i Nianets ejerkreds er MidtVest Bredbånd, der er under konkurs. Bredbåndsfirmaet gik i betalingsstandsning i januar sidste år, og siden har kurator forsøgt at lægge selskabet endeligt i graven.
 
I har to i ejerkredsen, der er gået konkurs. Er det en stabil ejerkreds?
 
"Så længe jeg kan tælle til et flertal af solide virksomheder i bestyrelsen, så vil jeg kalde det en solid ejerkreds. Du får den næsten ikke mere solid. Elselskaberne er meget velpolstrede virksomheder," siger Rune Bech.
 
Eik Bank fremgår ikke længere på listen over ejere på Nianets hjemmeside.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere