Sådan virker vidunderboksen Boxee til dit tv

Boxee Box forvandler din fladskærm til et mediecenter-monster, der giver filmnørder fråde om munden. Boksen er snart klar i Danmark - og du får alle detaljerne her.

Fladskærmsproducenterne kæmper i øjeblikket for at koble internet og smarte onlineprogrammer til dit tv.

Men indtil nu har vi ikke set et fjernsyn med webfunktioner, der har fået os til at tabe fjernbetjeningen af begejstring.

Derfor er det stadig interessant at kigge på bokse, der fungerer som mediecentre og danner makkerpar med fladskærmen.

Vi har tidligere set WD TV Live HD Media Player og Apple TV, mens det nu er D-Links tur til at lancere Boxee Box.

Den er langt dyrere end sine konkurrenter og koster 1.795 kroner, når den rammer de danske butikker i løbet af november.

Til gengæld byder den på så mange muligheder og funktioner for at afspille filer, at det giver filmnørder fråde om munden.

I princippet har D-Link blot taget open source-platformen Boxee og smidt den i - ja, undskyld udtrykket - en boks.

Da Boxee-softwaren er open source og gratis, kan du allerede i dag downloade den til din pc og prøve den - læs mere om det her.

Fjernbetjening med QWERTY-tastatur

Boxee Box fra D-Link kobles til din fladskærm via HDMI-kabel, og den går på nettet via trådløs eller kablet internetforbindelse.

Herefter har du mulighed for at trække filer fra eksempelvis din netværksharddisk (NAS) og fra internettet og få dem fremvist på fladskærmen.

Det er også muligt at fodre boksen med indhold fra en USB-nøgle, USB-harddisk eller et SD-kort.

Boxee afspiller video-, billed- og musikfiler, og film - hvis kvaliteten er til det - serveres i HD (1080p).

Der følger en fjernbetjening med til boksen, og den udmærker sig ved at have et QWERTY-tastatur på bagsiden, altså samme placering af tasterne som du kender fra et traditionelt keyboard til din pc. Tastaturet gør det let at skrive søgeord, hvis du skal finde ting, der skal afspilles på fladskærmen.

En smart detalje er, at fjernbetjeningen ikke er baseret på infrarøde signaler, og du behøver derfor ikke pege på boksen for at få den til at makke ret.

Funktioner til de frække drenge

Boxee kan bruges til at afspille videoindhold fra eksempelvis YouTube, DR.dk og mange andre webtjenester og naturligvis også film fra din egen samling på (netværks)harddisken

Desværre støder den ind i forhindringer, som vi også kender fra nettet. Nogle amerikanske websider blokerer for udenlandske IP-adresser, og det betyder, at du eksempelvis ikke kan se afsnit af The Simpsons på Hulu.com, selv om Boxee har et menupunkt, der hedder tv-show.

Altså medmindre du fifler lidt med boksen, der har mulighed for at ændre i VPN-indstillingerne. Her er en guide til at fuske med IP-adressen, hvis du går med de overvejelser.

Boxee Box' menusystem virker umiddelbart ganske elegant, og da vi prøvekørte boksen, var det nemt at bruge fjernbetjeningen til navigation. Faktisk kan du også benytte en iPhone til at styre boksen - du skal blot bruge en app, altså et lille program.

Der findes i dag massevis af småprogrammer til selve Boxee, der øger dens funktionalitet og giver den adgang til indhold online.

En af de smarte ting ved den åbne platform er, at du selv kan udvikle dine egne småprogrammer - hvis du har tid og talent til det. Derefter kan de deles med vennerne og omverdenen.

Du kan læse mere om apps til Boxee og få en gennemgang af menusystemet her.

Læs også: Hvordan Google TV og Logitech vil konkurrere med Boxee.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere