Artikel top billede

Arkivfoto: Henrik Frydkjær

IBM sætter turbo på flere servere med acceleratorer

IBM vil gøre op med 'one size fits all" og sætte turbo på særlige computere for at accellerere bestemte opgaver.

Computerworld News Service: IBM vil lægge mere energi i at bygge computere, der blander CPU'er med specialiserede acceleratorer for at skabe større diversitet blandt virksomhedens servere og for målrettet at imødekomme bestemte arbejdsbyrder, oplyser en chef fra IBM.

Det er muligt, at servere baseret på generelle CPU-design er gode til visse formål, men IBM vil tilsætte sine egne co-processorer og specialiserede kredsløb for at accelerere bestemte opgaver, fortæller Jai Menon, der er teknologidirektør for IBM's Systems and Technology Group.

Virksomheden vil fortsat tilbyde almindelige servere med x86-processorer, men vil i stigende grad også tilbyde serverkonfigurationer og -udstyr, der er optimeret til specifikke formål inden for eksempelvis medicin, cloud computing og transaktionsbehandling.

"Det passer faktisk ikke, at 'one size fits all'," siger Jai Menon og tilføjer, at "Det er ikke rigtigt tilfældet, at x86 er svaret på alting, og Power er det heller ikke."

IBM har tidligere taget skridt i denne retning og tilbudt servere designet til specifikke formål. Virksomheden tilbyder eksempelvis udstyret Cloudburst, hvis formål er at gøre applikationsudrulning til cloud og virtualiserede miljøer hurtigere. IBM tilbyder også grafikprocessorer fra Nvidia ved siden af CPU'erne i visse blade-servere for at accelerere videnskabelige og matematiske formål.

IBM udvikler nu nye chip og omprogrammerbare kredsløb, der kan aflaste CPU'en, siger Menon. Virksomheden er også ved at skabe et nyt programmeringssprog, der i samspil med acceleratorerne skal øge systemydelsen.

I februar offentliggjorde IBM processoren PowerEN, som kan anvendes som en alsidig CPU eller som en co-processor, der kan tage sig af bestemte typer processer såsom netværksopgaver. Chippen vil blive indbygget i servere eller tilbudt som indstikskort til PCI-grænsefladen.

IBM lægger også øget fokus på programerbare chip, såkaldte field-programmable gate arrays (FPGA'er), hvilket er kredsløb, der kan hjælpe til, at specifikke opgaver bliver behandlet hurtigere end på CPU'er. Virksomheden tilbyder allerede FPGA'er, der foretager XML-behandling på servere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere