Billige højttalere med suveræn lyd

Designet på Altec Lansings 2.2-højttalersystem, FX3022, kunne godt minde om et par anderledes kaffekander. Men vores skepsis blev til skamme, da vi tændte for de velspillende enheder. Læs her hvor meget vellyd sættet leverer.

Billige højttalere med suveræn lyd

"Hvor gemmer subwooferen sig?", var vores testfamilies første reaktion, da vi tændte for Altec Lansings pianohvide stereohøjttalere med autentisk kaffekande-look.

Og hvis du undrer dig over, hvorfor netop dette spørgsmål blev fremstammet så prompte, skyldes det, at Expressionist Bass-højttalerne leverer en særdeles fyldig og dyb lydoplevelse, som denne anmelder normalt ikke ville forbinde med et højttalersæt uden separat subwoofer.

Svaret er, at producenten har monteret en subwoofer i bunden af hver enkelt højttaler - nøjsomt placeret på et plastikgitter, der måske ikke giver sættet det mest eksklusive udseende; omvendt løftes subwooferen op fra bordet og får lige akkurat tilstrækkeligt med luft under sig til at levere en - trods størrelsen på kompakte 100 millimeter - gedigen effekt.

Et 2.2 lydsystem

Når vi har pc-højttalere på testbænken, er det oftest 2.0- eller 2.1-systemer, men sættet fra Altec skal - via de indbyggede subwoofere - i stedet klassificeres som et 2.2-system.

Men bare rolig - installation og brug bliver ikke mere kompliceret af dén grund, snarere tværtimod: fabrikanten har på forhånd forbundet de to højttalere med et tykt kabel af en aldeles rimelig længde.

Derfor er det faktisk bare et spørgsmål om at tilslutte strøm og lokalisere lydudgangen på din computer, så er sættet klar til at levere dets vellyd.

På toppen af den ene højttaler finder du en tænd/sluk-knap, og her er ligeledes placeret en praktisk volumenkontrol, som er vigtig, eftersom Altec ikke har fundet det nødvendigt at inkludere en fjernbetjening.

Expressionist Bass i brug

Hvis nogen skulle have set sig fristet til at fnyse af højttalerne ved første øjekast, bliver denne udåd gjort til skamme, hvad enten musik, spil eller film står på Altec-menukortet.

Forudsat at volumen ikke blev skruet op på et overdimensioneret niveau, var musikaflytning en fryd for øret, og der skal ikke være tvivl om, at subwooferne lige akkurat forsyner oplevelsen med den dybde, der mangler på almindelige 2.0-systemer.

Indlevelse i spil

Til spiltesten fyrede vi op under skydespillet Far Cry 2, hvor en kavalkade af projektiler og fjenders klagesang nærmest indbyder til et sæt kvalitetshøjttalere, og FX3022 skuffede ikke. Output-effekten på 2x 15 watt RMS har i særdeleshed fundet dens rette element og leverede en særdeles indlevende oplevelse.

På filmområdet skal der heller ikke herske tvivl om, at sættet leverer varen. Du kan nemt forvandle for eksempel din bærbare computers discounthøjttalere til en vaskeægte lille biografoplevelse, og den kompakte udformning gør det nemt at placere FX3022, selv hvor pladsen er trang.

Højtflyvende højttalere til lav pris

Selvom Altecs designvalg måske ikke vil falde i god jord hos alle, er den et hit hos andre. Designet retfærdiggøres dog på sin vis af den glimrende ydelse, hvor diskanten "skydes" ud i rummet, mens enhedernes bas nærmest hamrer ned i bordpladen - men uden at resultere i klirrende højttalere og knirkende lyde, naturligvis.

Prisen på aktuelt 682 kroner gør det svært at finde en tilsvarende fyldig oplevelse i samme prisklasse, og der er som sådan ingen ydelsesmæssige minusser at finde ved sættet. Det tæller også på plussiden, at du nemt kan peppe den fattige lyd på eksempelvis din DAB-radio op - eller sende lyden fra din MP3-afspiller ud i hele rummet - for FX3022 er født med et AUX-jackstik.

Altec Lansing har bedrevet et superbt sæt højttalere, som vi ikke tøver med at anbefale til dem, der bare ikke kan nøjes med skrattende 2.0-kanalers lyd uden dybde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere