Fem måder at sende store filer

Selv filer på over 100 megabyte er nemme at sende, hvis du har en ordentlig bredbåndsforbindelse og kender de rigtige hjemmesider. Vi viser vej til fem webtjenester, som håndterer dine tunge filer ganske gratis.

Vores kameraer tager efterhånden fotos i meget høj opløsning, og det betyder, at billederne tager en del plads på harddisken.

Det samme gælder HD-video, der let fylder flere hundrede megabyte for ganske få minutters optagelse.

Derfor er det ikke lige til, hvis du vil sende en fil til en ven eller et familiemedlem.

Du kan naturligvis komprimere filen, inden den sendes af sted, men hvis du ikke har tid til det - eller gerne vil have dit mesterværk fremvist i original kvalitet - så må du på jagt efter en webtjeneste.

For du har vel ikke tænkt dig at lamme din modtagers mailboks med supertunge filer?

Vi har fundet frem til 5 hjemmesider, der lover at håndtere dine store filer - ganske gratis.

Du skal blot uploade og derefter dele med venner og familie. Nogle af webtjenesterne har mulighed for at sætte kode på de uploadede filer, så uvedkommende ikke får adgang.

Det kan være en god idé at benytte, hvis du ikke vil have, at andre snuser i dine fotos fra sommerferien på Bornholm.

1. Drop.io

En af redaktionens favoritter. Du kan sender filer med størrelser op mod 100 megabyte. Drop.io har et lækkert interface og gør det nemt at dele og arbejde med dokumenter, video og musik. Og det bedste af det hele: du behøver ikke at registrere dig på siden. Til gengæld vil dine filer ikke leve evigt på webtjenesten.
Prøv Drop.io her.

2. YouSendIt

Denne gratis webtjeneste lader dig også sende filer på op mod 100 megabyte til vennerne. Vil du udnytte tjenesten bedre, kan du hente en række plug-ins til blandt andet Adobe Acrobat, Photoshop, Outlook og Microsoft Office, så du lynhurtigt kan sende store filer af sted fra dine favoritprogrammer.
Prøv YouSendIt her.

3. MailBigFile

Der er lidt mere plads hos MailBigFile end hos de to foregående konkurrenter. Her kan du sende filer på op mod 200 megabyte, til gengæld er de kun online i tre dage, eller hvis de er blevet downloadet tre gange.
Prøv MailBigFile her

4. Mediafire.com

Webtjenesten har fået stor anerkendelse fra de amerianske it-medier, der er vilde med den. Det skyldes især, at den byder på mange forskellige funktioner, og designet er indbydende. Mediafire.com lokker med ubegrænset upload, ingen registrering, samt mulighed for at organisere dine filer og eksempelvis skabe billedgallerier.
Prøv Mediafire.com her

5. Filedropper.com

Hvis du virkelig har store filer på harddisken, så skal du kigge nærmere på Filedropper.com. Her kan du uploade indhold, der fylder op mod fem gigabyte...Det svarer til en hel dvd. Det er ikke helt klart, hvor lang tid filerne vil ligge online. Men så længe de downloades, bliver de ikke fjernet, lover Filedropper.com.
Prøv Filredropper her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere