Microsoft klar med gratis Office-pakke

Microsoft dropper den gamle letvægts-kontorpakke Works og vil i stedet tilbyde en gratis version af Office 2010. Se her hvornår du kan få fingre i den.

Microsoft har ikke bare travlt med at få de sidste Windows 7-detaljer på plads til lanceringen den 22. oktober - også den kommende version af Office-pakken er ved at være på trapperne.

Office 2010, som pakken kommer til at hedde, er ganske vist først klar til endelig frigivelse i første halvår 2010, men allerede nu er Microsoft godt i gang med de strategiske tiltag, der skal fastholde kontorpakkens førende position.

For at opnå det maksimale kendskab til Office vil Microsoft levere gratis, skrabede versioner af Word og Excel med nye Windows-maskiner under brandet Office Starter 2010.

- Office Starter 2010 er en reduceret, annonce-financieret version af Office 2010, der bliver eksklusivt tilgængelig på nye pc'er. Office Starter 2010 vil tilbyde nye pc-ejere øjeblikkelig adgang til Office 2010-oplevelsen på nye pc'er 'out of the box', skriver Microsoft i et blog-indlæg.

Skrotter Works

Microsoft forklarer, at Office Starter 2010 vil inkludere Office Word Starter 2010 og Office Excel Starter 2010 med mulighed for at oprette, se og redigere dokumenter.

Det vil til gengæld ikke være muligt at få gratis adgang til Outlook, PowerPoint eller OneNote i Office Starter 2010, forklarer Brian Albrecht, Group Program Manager for Office, i et video-indslag på bloggen.

Med det nye software-tiltag siger Microsoft samtidig farvel til Works, det billige (og ofte ligefrem gratis) alternativ til Office-pakken, som selskabet har haft på hylderne siden de helt tidlige Windows-dage.

- Office Starter 2010 vil erstatte Microsoft Works og tilbyde en konsekvent Office-brugeroplevelse, som eksempelvis 'ribbon' (interfacet, red.), med en simpel måde at opgradere til den fulde version af Office 2010 direkte fra selve produktet, lyder det fra Microsoft.

Det fremgår ikke af blogindlægget, om Office Starter 2010 vil være inkluderet på nye Windows-pc'er allerede fra den 22. oktober, hvor Windows 7 frigives.

Ifølge Microsoft anvender 500 millioner mennesker i øjeblikket Microsoft Office-pakken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere