Microsoft klar med gratis Office-pakke

Microsoft dropper den gamle letvægts-kontorpakke Works og vil i stedet tilbyde en gratis version af Office 2010. Se her hvornår du kan få fingre i den.

Microsoft har ikke bare travlt med at få de sidste Windows 7-detaljer på plads til lanceringen den 22. oktober - også den kommende version af Office-pakken er ved at være på trapperne.

Office 2010, som pakken kommer til at hedde, er ganske vist først klar til endelig frigivelse i første halvår 2010, men allerede nu er Microsoft godt i gang med de strategiske tiltag, der skal fastholde kontorpakkens førende position.

For at opnå det maksimale kendskab til Office vil Microsoft levere gratis, skrabede versioner af Word og Excel med nye Windows-maskiner under brandet Office Starter 2010.

- Office Starter 2010 er en reduceret, annonce-financieret version af Office 2010, der bliver eksklusivt tilgængelig på nye pc'er. Office Starter 2010 vil tilbyde nye pc-ejere øjeblikkelig adgang til Office 2010-oplevelsen på nye pc'er 'out of the box', skriver Microsoft i et blog-indlæg.

Skrotter Works

Microsoft forklarer, at Office Starter 2010 vil inkludere Office Word Starter 2010 og Office Excel Starter 2010 med mulighed for at oprette, se og redigere dokumenter.

Det vil til gengæld ikke være muligt at få gratis adgang til Outlook, PowerPoint eller OneNote i Office Starter 2010, forklarer Brian Albrecht, Group Program Manager for Office, i et video-indslag på bloggen.

Med det nye software-tiltag siger Microsoft samtidig farvel til Works, det billige (og ofte ligefrem gratis) alternativ til Office-pakken, som selskabet har haft på hylderne siden de helt tidlige Windows-dage.

- Office Starter 2010 vil erstatte Microsoft Works og tilbyde en konsekvent Office-brugeroplevelse, som eksempelvis 'ribbon' (interfacet, red.), med en simpel måde at opgradere til den fulde version af Office 2010 direkte fra selve produktet, lyder det fra Microsoft.

Det fremgår ikke af blogindlægget, om Office Starter 2010 vil være inkluderet på nye Windows-pc'er allerede fra den 22. oktober, hvor Windows 7 frigives.

Ifølge Microsoft anvender 500 millioner mennesker i øjeblikket Microsoft Office-pakken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.