Artikel top billede

Googles data-indsamling var ulovlig

Google overtrådte loven, da de samle WiFi-data samtidig med, at de tog Street View-billeder. Det får dog ikke konsekvenser. Se hvorfor.

Computerworld News Service: Onsdag konkluderede Storbritanniens vagthund på databeskyttelsesområdet, ICO ("the Information Commissioner's Office"), at Google med sin indsamling af trådløse data via Street View-bilerne har overtrådt loven.

Men sagen får dog ikke alvorlige konsekvenser for virksomheden, som slipper med en advarsel.
 
Denne seneste udvikling markerer en ændring i ICO's holdning til sagen.

Tidligere på året udtalte samme instans, at Google tilsyneladende kun havde overtrådt databeskyttelseskravene, og da it-giganten lovede at slette alle indsamlede data, afviste ICO at gøre mere ved sagen.
 
I maj fortalte Google, at virksomheden havde indsamlet informationer fra ukrypterede trådløse routere, heriblandt fragmenter af de data, som routerne har udsendt.

Meningen med data-indsamlingen - som skete i forbindelse med Street View-fotobilernes afdækning af gaderne i mange lande - var at forbedre en geolocations-baseret database, der skulle bruges til lokations-baserede mobile applikationer.
 
Først nægtede Google, at informationerne skulle kunne spores tilbage til enkelte individer.

Men 22. oktober fortalte virksomheden, at en undersøgelse foretaget af syv uvildige personer havde vist, at der i visse tilfælde var blevet opsnappet hele e-mails, og at URL-adresser desuden også var blevet indsamlet sammen med passwords. 
 
Alt kommer for en dag
Repræsentanterne fra ICO, som har haft adgang til dele af den indsamlede data, havde tidligere i år tilsyneladende overset det faktum, at data i nogle tilfælde kunne spores tilbage til specifikke afsendere.

De konkluderede "at data var fragmenteret og sandsynligvis ikke indeholdt personlige informationer," og afviste derfor yderligere tiltag over for virksomheden.
 
Repræsentanterne fra ICO havde adgang til data udvalgt af Google og tog derudover forskellige stikprøver uden dog at støde på personlige informationer, oplyser en talsmand for ICO. 
 
Det vides endnu ikke, hvilken myndighed i de 30 lande, som har undersøgt sagen, der opdagede de fulde e-mails og passwords, men det vil komme for en dag på et tidspunkt, tilføjer talsmanden.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere