Artikel top billede

Kan du fristes til et nyt job med masser af fryns?

Hvordan kaprer man de dygtigste it-folk? Noget tyder på, at fryns og personalegoder ikke længere er den direkte vej. Det gælder for eksempel hos IBM Danmark.

Næsten hver tredje it-topchef siger, at sikring af medarbejderstaben bliver afgørende for virksomhedens vækst de næste par år. Spørgsmålet er så, hvordan man sikrer den nødvendige rekruttering og fastholdelse af medarbejdere?

"Jeg tror, at udfordrende opgaver og spændende kunder er afgørende for it-branchen. Tidligere kunne man være sikker på, at medarbejderne blev hængende, selvom det er en meget dynamisk branche. Men loyaliteten er klart svindende. Det gør, at virksomhederne skal være mere opmærksomme på, at de basale ting er i orden," siger Palle Schorling, der er direktør for konsulentvirksomheden HR-kontoret.

HR-Kontoret hjælper blandt andet it-virksomheder med fastholdelse og rekruttering af de rette medarbejdere. Ifølge Palle Schorling kan virksomhederne ikke basere fastholdelsen af medarbejdere på, at benefits som eksempelvis frokostordninger og pension er i orden.

"Det er noget andet, de går efter," siger han.

Power til power

Et andet område, Palle Schorling lægger stor vægt på, er branding og virksomhedens image udadtil i forhold til at få de rigtige folk til virksomheden.

Han mener, at det væsentligste i specielt it-branchen er at skabe en virksomhedskultur, som er tiltrækkende for dem, som står og kigger udefra.

"Virksomhederne skal ramme lige præcis det, som de mennesker med gode kompetencer kunne tænke sig at komme til. Personen, der har masser af power, kan finde en virksomhed med masser af power i. Den, som søger mere forsigtig udvikling, kunne måske søge en virksomhed med den tilgang," forklarer han.
 
Kort sagt gælder det for virksomhederne om at gøre sig til det, de gerne vil have rent forretningsmæssigt.

IBM: Udvikling og flextid scorer højt

Hos IBM Nordic finder man nogenlunde samme holdning som hos Palle Schorling.

Det er ikke på benefits som sund mad og adgang til forskellige tilbud, at it-virksomhederne skal differentiere sig, mener den nordiske personaledirektør hos IBM, Claus Gylling.

Han mener tværtimod, at alle virksomheder klarer sig relativt godt på det område, hvis man ser på tværs af branchen.

"Men hvis man ser på, hvad man kan tilbyde medarbejderne i form af udviklingsmuligheder og dygtiggørelse, så er det der, vi for alvor tror på, at vi distancerer os," siger han. 

Kør børnene til svømning 

IBM-direktøren nævner virksomhedens brede udbud af teknologier, som giver mulighed for udvikling på tværs af platforme, som noget af det, der tiltrækker folk.

"Vi har først og fremmest vores brand og vores navn. Det gør, at rigtig mange gerne vil arbejde hos os. Så er vi også med langt fremme i udviklingen af den her branche. Hvilket også gør, at rigtig mange synes, det er et spændende sted at være," siger Claus Gylling. 

Nogle af de mere basale personalegoder hos IBM er, at nøglemedarbejdere har aktier som en del af lønnen, alle medarbejdere har en bonusordning indbygget i lønnen, og alle kan være med i foreningen IBM Club.

Men det, som primært hitter hos medarbejderne, er fleksible arbejdstider. Skal børnene for eksempel køres til svømning, er der mulighed for at flytte arbejdstiden.

"Det er et gode og en attitude, som jeg ved, at rigtig mange medarbejdere sætter umådeligt stor pris på," siger Claus Gylling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere