Artikel top billede

Oracle efter Apache-klager over Java: Årh kom nu

Apache Software Foundation nægter at godkende den næste version af Java Standard Edition, hvis ikke Oracle overholder en tidligere aftale med Sun.

Computerworld News Service: Oracle, der tilsyneladende er ivrig efter at få den næste version af programmeringssproget Java ratificeret, har bedt Apache Software Foundation om at genoverveje sit standpunkt i forhold til den foreslåede Java Standard Edition 7.

"Vi opfordrer Apache til at genoverveje sit standpunkt og samarbejde med Oracle og det større community om samlet at bevæge Java fremad," skriver Don Deutsch, der er vice president standarder og arkitektur hos Oracle, i det officielle svar fra Oracle til Apache, der er blevet offentliggjort på en blog fra en Oracle-medarbejder.

I sidste uge opfordrede Apache Software Foundations bestyrelse andre Executive Community-medlemmer af Java Community Process til at stemme imod den nyeste såkaldte Java Specification Request angående Java 7.

Apache Software Foundation fastholder, at Oracle har lagt begrænsninger på en såkaldt Java Technology Compatibility Kit, der bruges til at teste Apache Harmony, som er Apaches open source-implementering af Java SE.

Krænker vilkår

Denne Field of Use-begrænsning krænker ifølge Apache Software Foundation vilkårene i den oprindelige aftale ved navn Java Specification Participation Agreement.

"Oracle forsøger at placere FOU-begrænsningerne på Apache Harmony via TCK-licensen, hvilket er uacceptabelt for os, fordi det ville betyde, at vi ikke kunne distribuere Apache Harmony under en open source-licens," forklarer Geir Magnusson Jr., der er bestyrelsesmedlem for Apache Software Foundation.

I Oracles officielle svar nævner Deutsch intet om Apache Software Foundations anklage men bemærker blot, at "Oracle tilbyder TCK-licenser under rimelige, hæderlige og ikke-diskriminerende vilkår, der er forenelige med virksomhedens forpligtelser under JSPA."

Frustrerede over at tiden går

I stedet fremhæver han behovet for at få den næste Java Specification Request godkendt og hentyder til den frustration, som visse medlemmer af Java Community Process har følt over, hvordan godkendelsen af standarden indtil videre har ligget stille på grund af denne sag.

Med Apaches støtte "kan Java-community'et komme videre med det vigtige arbejde at videreudvikle Java SE og andre standarder i åbne, gennemsigtige, konsensusdrevne ekspertgrupper. Dette er en prioritet. Nu er det tid til positiv handlen. Nu er det tid til at bevæge Java fremad," skriver Deutsch.

Apache Software Foundations bestyrelse har dog allerede reageret på Oracles svar med en ekstremt kortfattet meddelelse:

"Bolden er på jeres banehalvdel. Overhold aftalen."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere