Artikel top billede

(Foto: Sladjan Lukic/gratis /)

140.000 danskere opdaterer aldrig software

Der er store udsving i de danske internetbrugeres syn på sikkerhed. På nogle områder går det godt, mens der på andre er store sorte huller. Det viser ny undersøgelse.

Læs også:

Danske pc'er er ikke klar til til NemID

Danske ansatte sjusker vildt med fortrolige data.

29 procent af danske internetbrugere har været udsat for computervirus de seneste 12 måneder, og fire procent af dem oplyser, at de har været udsat for misbrug af personoplysninger.

Det kan man læse i en netop offentliggjort undersøgelse fra Danmarks Statistik, der hedder 'Befolkningens brug af internet'.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Danskerne er på nogle områder ganske gode til sikkerhed, mens det halter på andre.

Lad os tage det bedste først.

Ifølge Danmarks Statistik forsøger langt de fleste at beskytte computeren mod it-sikkerhedstrusler.

Antivirus-software eller anti-spyware er de mest udbredte sikkerhedsforanstaltninger blandt almindelige brugere. Ni ud af ti danskere anvender således sikkerheds-software eller -værktøjer.
Syv ud af 10 internetbrugere bruger en hardware eller software-firewall.

E-mail-filtre, som frasorterer uønsket e-post, er ligeledes populære. De benyttes af 63 procent.

Opdateringerne halter

På den mere dystre side halter det med opdatering af de programmer, som er installeret på maskinerne.

63 procent oplyser, at de opdaterer deres sikkerhedsværktøj, hver gang en opdatering er tilgængelig.

I den modsatte ende af skalaen fortæller fire procent, at de aldrig opdaterer deres sikkerheds-software. Det svarer, ifølge Danmarks Statistik, til cirka 140.000 personer. 

Sikkerheden fylder dog meget i de danske internetbrugeres bevidsthed.

I 'Befolkningens brug af internet' oplyses det, at sikkerhedsbekymringer har afholdt 13 procent fra at bruge netbank i 2010.

Én ud af tre internetbrugere fravælger at angive personlige oplysninger til sociale netværkstjeneste på grund af frygt for sikkerhedsproblemer.

Undersøgelsen er gennemført af Danmarks Statistik i samarbejde med IT- og Telestyrelsen og er baseret på cirka 4.600 interviews foretaget i april 2010 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs også:

Danske pc'er er ikke klar til til NemID

Danske ansatte sjusker vildt med fortrolige data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere