140.000 danskere opdaterer aldrig software

Der er store udsving i de danske internetbrugeres syn på sikkerhed. På nogle områder går det godt, mens der på andre er store sorte huller. Det viser ny undersøgelse.

Læs også:

Danske pc'er er ikke klar til til NemID

Danske ansatte sjusker vildt med fortrolige data.


29 procent af danske internetbrugere har været udsat for computervirus de seneste 12 måneder, og fire procent af dem oplyser, at de har været udsat for misbrug af personoplysninger.

Det kan man læse i en netop offentliggjort undersøgelse fra Danmarks Statistik, der hedder 'Befolkningens brug af internet'.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Danskerne er på nogle områder ganske gode til sikkerhed, mens det halter på andre.

Lad os tage det bedste først.

Ifølge Danmarks Statistik forsøger langt de fleste at beskytte computeren mod it-sikkerhedstrusler.

Antivirus-software eller anti-spyware er de mest udbredte sikkerhedsforanstaltninger blandt almindelige brugere. Ni ud af ti danskere anvender således sikkerheds-software eller -værktøjer.
Syv ud af 10 internetbrugere bruger en hardware eller software-firewall.

E-mail-filtre, som frasorterer uønsket e-post, er ligeledes populære. De benyttes af 63 procent.

Opdateringerne halter
På den mere dystre side halter det med opdatering af de programmer, som er installeret på maskinerne.

63 procent oplyser, at de opdaterer deres sikkerhedsværktøj, hver gang en opdatering er tilgængelig.

I den modsatte ende af skalaen fortæller fire procent, at de aldrig opdaterer deres sikkerheds-software. Det svarer, ifølge Danmarks Statistik, til cirka 140.000 personer. 

Sikkerheden fylder dog meget i de danske internetbrugeres bevidsthed.

I 'Befolkningens brug af internet' oplyses det, at sikkerhedsbekymringer har afholdt 13 procent fra at bruge netbank i 2010.

Én ud af tre internetbrugere fravælger at angive personlige oplysninger til sociale netværkstjeneste på grund af frygt for sikkerhedsproblemer.

Undersøgelsen er gennemført af Danmarks Statistik i samarbejde med IT- og Telestyrelsen og er baseret på cirka 4.600 interviews foretaget i april 2010 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs også:

Danske pc'er er ikke klar til til NemID

Danske ansatte sjusker vildt med fortrolige data.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.