Artikel top billede

Nu kan du redigere Google Docs på din smartphone

Google tilføjer nu muligheden for at redigere i dokumenterne i den mobile version af selskabets online kontorpakke.

Googles online kontorpakke, der blandt andet anvendes af omkring 2.850 medarbejdere i Berlingske-koncernen og en række mindre virksomheder, får nu et afgørende løft.

Det har ikke tidligere været muligt at redigere i tekst-dokumenterne, hvis man tilgik dem fra en smartphone med Android eller Apples iOS, men det er Google nu på vej til at ændre.

I et blogindlæg skriver selskabet, at det i de kommende dage vil udrulle en ny dokument-editor, der gør det muligt at redigere fra de mobile enheder.

Hidtil har det kun været muligt at læse dokumenter, der allerede var oprettet på en computer.

Som altid med online-baseret software fra Google eller andre selskaber er fordelen, at det, man skriver fra enhed, automatisk også vises på alle andre enheder, der tilgår den browser-baserede applikation.

Den nye løsning vil blive tilgængelig i løbet af nogle få dage på smartphones med Android 2.2 og iOS-enheder med minimum 3.0-versionen.

Der nævnes ikke noget specifikt om de danske bruger, blot at "Vi vil snart tilføje support for andre sprog."

Sådan virker editoren

Google har udgivet en video, der viser, hvordan redigeringen kommer til at foregå:

Googles kontorpakke med mail, kalender og tekstbehandling, regneark og præsentationsprogram kan både benyttes i en gratis version og i en pro-version.

Det sidstnævnte henvender sig til virksomheder, der med Google Apps Premier Edition får 25 GB online storage per bruger for 40 euro om året, cirka 300 kroner.

Selvom Googles tilbud umiddelbart kan lyde fristende, har det indtil videre ikke medført det store skred af Microsoft Office-kunder til Google Apps her i Danmark. På globalt plan har Google dog kunnet prale med antallet af kunder.

"Flere end to millioner virksomheder og tyve millioner brugere i over 100 lande og på mere end 40 sprog har taget Apps til sig på deres arbejdsplads," har selskabet tidligere meddelt i et blogindlæg.

IDC's analytiker Anders Elbak pegede dog i forlængelse af den udmelding på, at det indtil videre primært er små virksomheder, der er hoppet med på Google-vognen, og at det, at noget er billigere, ikke nødvendigvis er nok til at overbevise virksomhederne, om at de skal skifte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.