Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

It-afdelinger burde rydde op i programmerne

Europæiske virksomheder spilder 83 milliarder kroner på at holde appllikationer kørende, de alligevel ikke bruger.

Dårlig udnyttelse af it-applikationer koster årligt vesteuropæiske firmaer godt 83 milliarder kroner. Dermed spilder virksomhederne 5,8 procent af it-budgettet, eller hvad er der svarer til tre Øresundsforbindelser.

Det viser en undersøgelse foretaget af analysehuset Coleman Parks Research på vegne af HP.

Når virksomhederne ikke udnytter deres it-applikationers kapacitet, belastes it-budgettet unødigt, og det spild af ressourcer går hovedsagligt ud over it-innovationen, peger undersøgelsen på.

"Applikationer købes og implementeres altid i en bestemt historisk sammenhæng. I takt med, at virksomheden og markedet udvikler sig, kan den værdi, de forskellige applikationer tilfører virksomheden, derfor også ændre sig tilsvarende," siger Flemming Sustmann, direktør for HP's danske softwareafdeling.

Men mange virksomheder bruger for mange ressourcer på driften alene og glemmer at løfte blikket og spørge sig selv, om man virkelig bruger sine applikationer optimalt, siger han.

"Det betyder konkret, at driften spiser de midler, der skulle være brugt til at videreudvikle it-infrastrukturen, og det er skadeligt for forretningen," mener Flemming Sustmann.

Øget kompleksitet

I undersøgelsen deltager 500 it-direktører fra europæiske virksomheder med flere end 1.000 ansatte.

Halvdelen af dem mener, at de penge, de bruger på at holde uudnyttede programmer kørende, går ud over it-afdelingernes mulighed for innovere virksomhedens it-setup.

Årsagen er, siger de, at de bliver forhindret af den øvrige forretning i at modernisere applikationerne, fordi der hersker en frygt for at lave om på noget, der virker.

Samtidig øges både antallet af programmer, som skal vedligeholdes og deres kompleksitet, og kravet til sikkerhed øges. Det betyder, at det bliver stadig dyrere at holde program-porteføljen kørende.

Når disse programmer samtidig ikke bliver udnyttet optimalt af forretningen - og det gør de for 15 procents vedkommende ikke - er det skadeligt for forretning og bundlinje, konkluderer undersøgelsen.

Computerworld har tidligere skrevet om de mange virksomheder, der ligger inde med it-applikationer, der aldrig benyttes, men til gengæld påvirker driften og belaster økonomien. Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere