Man bør tænke sig godt om, hvis kaffekanden kommer på bordet hos danske Spectronic.

Her er det vildeste spionudstyr - og så er det dansk

Pansrede biler i bedste James Bond-stil og opmærksomme kaffekander på listen over spionudstyr fra danske opfindere.

Læs også: Dansk virksomhed bag hemmeligt spion-udstyr

Normalt er både produkterne og kunderne omgivet af dybeste tavshed.

Men nu løfter en af stifterne og tidligere ejer af spionsudstyrfirmaet Spectronic, der i dag hedder Cobham Surveillance (Spectronic Products), lidt af sløret for nogle af de produkter og opgaver, selskabets medarbejderne igennem årene har bakset med i Grenå.

"Ved en lejlighed landede et Hercules fly i Tirstrup med en skudsikker pansret bil," fortæller Stig Bjerring.

Bilen blev transporteret ud til Spectronics bygninger fire-fem kilometer uden for Grenå.

Det var dengang, da mafiaen blev presset, og flere dommere på Sicilien blev sprunget i luften i deres biler, forklarer Stig Bjerring.

"Vores opgave var at sætte en jammer øverst på bilen, der kort fortalt skulle få en eventuel udløser til en bombe på vejen til ikke at fungere, når de trykkede på den."

"Den sender normalt et trådløst signal til bomben," siger Stig Bjerring.

Fem sorte Range Rovere
Af andre lignende opgaver var et job udført for en person fra Mellemøsten, der havde købt fem sorte Range Rovere med sorte ruder, der holdt parkeret nede i hans parkeringkælder.

Én af bilerne skulle have samme tur som den pansrede bil.

"Han kørte i øvrigt altid ud i en kortege, hvor alle fem biler kørte samtidig, så ingen vidste, i hvilken bil han sad," fortæller Stig Bjerring.

Rumaflytning via kaffekande
Fantasien skulle engang imellem i brug, når der skulle laves aflytningsopgaver, beretter Stig Bjerring videre.

Udover aflytning og overvågning af først fax, siden mobiler og internet-data, så var Spectronic også førende i rumaflytning.

Stig Bjerring fortæller, at man har lavet mange spændende ting i den forbindelse.

"En kaffekande står jo typisk mellem to personer, der snakker sammen. Og inde i sådan en kan sagtens være noget udstyr," siger Stig Bjerring.

Han forklarer, at en kunde kunne tænkes at komme med en bestemt type kaffekande til Spectronic, som man måske vidste, en bestemt person havde.

"Og så kunne det være, at politiet fik byttet kaffekanden om med den med udstyr i," siger Stig Bjerring. 

Medstifteren fortæller, at fantasien kunne være stor, når det kommer til den slags rumaflytning.

En tidligere direktør hos Spectronic, Kim Lehnman, har da også tidligere fortalt, at en politienhed i en større by ved hjælp af et produkt fra Spectronic havde anholdt 94 personer og rejst 104 anklagepunkter.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.