Nu får Danmark sin første 3D-kanal

Siden sommer har vi kunnet købe 3D-fladskærme, men der har ikke været nogen kanaler, der har sendt tv eller film i 3D - indtil nu. ViaSat er klar med en løsning - men den er ikke for alle.

Det kom som snefnug fra en klar himmel, da ViaSat torsdag afslørede sin nyeste satsning på en tv-kanal, der viser udsendelser og film i 3D.

Det var ellers ventet, at der ville gå lang tid, før vi danskere fik adgang til tv-signaler i det tredimensionelle format.

Viasat 3D er skræddersyet til tv-distributørens satellit-tv kunder, og du får derfor ikke adgang til 3D-kanalen, hvis du i dag har kabel-tv.

"Det betyder meget for os, at vi i dag kan lancere en 3D tjeneste. Viasat har helt tiden fokus på produktudvikling og på at skabe merværdi for vores kunder. Med vores 3D tjeneste ligger vi helt i front af tv-udviklingen," siger administrerende direktør Kim Poder, Viasat.

Han understreger over for pcworld.dk, at det ikke er udelukket på et tidspunkt at få adgang til Viasat 3D, selv om du i dag er kunde hos YouSee eller Stofa.

Han forventer, at Viasat vil indlede forhandlinger med partnere som Stofa og YouSee. Men lige nu og her er 3D-kanalen forbeholdt Viasats satellit-tv kunder.

Virker allerede nu

Viasat 3D virker allerede nu og vil blandt andet sende film og sport, og for at lokke kunder til lover ViaSat, at FCK's kommende hjemmekamp i ottendedelsfinalen i Champions League vil blive sendt direkte i 3D.

Kim Poder forventer, at sport vil være den helt store drivkraft for 3D, og Viasat har blandt andet planer om at sende golfturneringen Sony Open, der afvikles på Hawaii i begyndelsen af 2011.

Ud over sport vil det være muligt at leje 3D-film fra sofaen, og det vil koste 59 kroner per styk.

Til at begynde med vil det kun være muligt at vælge mellem 13 forskellige film, blandt andet animationsfilmen "Det regner med frikadeller".

Få solgte 3D-tv

Salget af 3D-tv blev for alvor skudt i gang i løbet af sommeren herhjemme, og ifølge BranchenForbrugerelektronik er der solgt mellem 10.000 og 20.000 fladskærme, der håndterer det nye format. Det skal ses i forhold til de omkring 725.000 normale fladskærme, der ventes solgt i år.

"Det er rigtigt, at der ikke er solgt mange 3D-fladskærme. Men det er et spørgsmål om hønen og ægget. Flere og flere fladskærmsproducenter udvikler skærme til 3D, og det vil betyde en øget efterspørgsel efter det unikke indhold. 3D er stadig kun i sin spæde start, men vi er overbeviste om, at det vil tage fart i 2011", siger Kim Poder.

Ifølge Futuresource Consulting vil udbredelsen af de nye tv først for alvor slå igennem i 2015. På det tidspunkt forventes det, at 70 procent af hjemmene i Vesteuropa har fået en 3D-fladskærm ind i stuen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere