Artikel top billede

Malou Aamund bliver direktør i Microsoft Danmark

Malou Aamund er blevet ansat som direktør i Microsoft Danmark og dropper ud af Folketinget inden for de kommende uger.

Folketingsmedlem for Venstre, Malou Aamund,  begynder 1. februar som salgsdirektør i Microsoft Danmark.
 
Her får hun ansvaret for salget af Microsoft-produkter til store private virksomheder.
 
Ansættelsen betyder, at Malou Aamund forlader Folketinget før planlagt. 
 
Ikke planen
"Det var egentlig ikke min plan, men jeg blev tilbudt en stilling i Microsoft, som jeg ikke kunne sige nej til," siger Malou Aamund.
 
Stillingen som salgsdirektør i afdelingen for salg til de store virksomheder passer 'som hånd i handske' til hende, mener hun, der tidligere har arbejdet i en række forskellige stillinger i IBM i 10 år.
 
"Jeg har jo siddet i senior-salgs-leder-stillinger i IBM i mere end 10 år og har siddet som både anden- og tredjelinje-leder med stort salgsansvar i både ind- og udland. Så selve discplinen har jeg erfaring med. Nu glæder jeg mig til at komme ind og arbejde med de rigtigt store kunder i Danmark," siger hun. 
 
Hun mener, at de danske virksomheder står overfor nogle åbenlyse udfordringer.
 
Det gælder eksempelvis konkurrenceevne og produktivitet.
 
"Det er områder, hvor det er oplagt at tage fat, for vi ved godt, at vi ikke kan konkurrerere på løn, så det er på arbejdsprocesser og videndeling og den slags, at vi skal være produktive" siger hun.
 
Snyder ikke vælgerne
Egentlig havde Malou Aamund planer om at genopstille til Folketinget, hvortil der vil blive udskrevet valg i løbet af i år.
 
De planer er nu endegyldigt droppet, og hun afviser blankt, at hun på noget tidspunkt skulle kunne finde på at genopstille til Folketinget.
 
"Der er jo aldrig et godt tidspunkt at forlade politik på, men jeg har det egentlig fint med, at det er lige før et valg og ikke lige efter, at jeg fik det folkelige mandat," siger hun.

God opdragelse i IBM

Hendes mange år i IBM - hvoraf en del er blevet tilbragt i USA - har givet hende en 'god opdragelse og en god opvækst'.

Og der er flere paralleller mellem IBM og Microsoft, mener hun.

"Der er meget fokus på resultater, men også på nogle af de bløde værdier som fleksibilitet og plads til både familie og karriere, og på det område er der meget samme kultur i de to virksomheder," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere