Artikel top billede

Derfor skal der bygges en ny offentlig login-løsning

Om et års tid bliver nøglehullerne i de offentlige webtjenester skiftet ud med en fælles løsning, der skal spare det offentlige for penge og besvær.

Konsolideret fællesoffentlig brugerstyringsløsning (KFOBS).

Nej, det er ikke en alkoholtest, men derimod navnet på en kommende offentlig login-løsning fra Økonomistyrelsen, som skal gøre det nemmere og hurtigere for borgere og medarbejdere i både offentlige og private virksomheder at logge på offentlige webservices og -applikationer.

Mere konkret er der tale om en sammensmeltning af den borgerrettede single-sign-
on-løsning, NemLogin, og Virk.dk's virksomhedsrettede SSO- og brugerrettigheds-løsning (SSO/BRS), som har været undervejs i et års tid.

Ingen konkurrent til NemID

Med KFOBS bliver der dog ikke tale om en konkurrent til NemID eller en løsning, der ligner NemID, forklarer kontorchef Michael Busk-Jepsen fra Økonomistyrelsens Center for offentlig digitalisering og indkøb.

"Man kan sige, at NemID er nøglen, og KFOBS er nøglehullet. Tidligere havde vi så bare to nøglehuller, men de bliver slået sammen nu, fordi det giver en bedre funktionalitet og er billigere frem for at have to forskellige selskaber til at servicere og supportere to løsninger," forklarer Michael Busk-Jepsen.

Med den kommende KFOBS-løsning, der forventes at være færdigbygget til borgerdelen i starten af 2012, mens virk.dk implementer løsningen i midten af 2012, bliver det muligt at signere med løsningen.

Michael Busk-Jepsen forklarer, at borgerne og virksomhederne med stor sandsynlighed ikke vil lægge mærke til, at de har fået et nyt fælles nøglehul at stikke deres NemID ind i, når de vil logge sig ind på omkring 150 offentlige løsninger.

"Vi holder selvfølgelig skarpt øje med NemID-udviklingen og afstemmer KFOBS med den løsning," forsikrer Michael Busk-Jepsen.

Opfinder hjulet én gang

I udbudsmaterialet kan man også læse, at et af de primære formål med løsningen er at gøre det hurtigere og enklere at bygge digitale tjenester i den offentlige sektor.

Det skyldes ifølge Michael Busk-Jepsen, at myndighederne ikke fremover skal opfinde hjulet to gange - en til borgersiden og en til virkomshederne.

På den måde kan myndighederne i stedet koncentrere sig om deres kerneforretning.

Læs også: NNIT vinder offentlig udvikling for 41 millioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere