Sådan får du mere ud af din browser

Antivirus- og værktøjsbjælker kan lynhurtigt fylde din browser op, så det nærmest er umuligt at besøge hjemmesider uden at scrolle som en gal. Se her hvordan du fikser problemet.

Flere pc-producenter har fået en rigtig dårlig vane med at fylde nye computere op med crap-ware. Det vil sige små programmer, der ofte er prøveversioner, og som du oftest slet ikke har brug for.

Trenden har også ramt computerens medfølgende browser, hvor du "gratis" får værktøjslinjer, der ligger og fylder op.

I øjeblikket har vi en Samsung N140 til test, og netbook'en var fra fødslen udstyret med en Google-søgebjælke, selv om der allerede er et felt til det i Internet Explorer. Kort sagt: spild af plads. Især da skærmens opløsning er sølle 1024 gange 600 pixels.

Samtidig fyldte en bjælke for sikkerhedsfirmaet McAfee også op i browseren, og da Windows 7, som computeren var udstyret med, har en tyk proceslinje i bunden af skrivebordet, var der næsten umuligt at surfe på nettet.

Vinduet til hjemmesiderne var så lille, at det var svært at danne sig et overblik, og venstre pegefinger blev sat på overarbejde med at scrolle ned, ned, ned.

Få bedre plads

Heldigvis kan du selv gøre noget for at få et fornuftigt overblik, når du er på nettet. For det et nemt at dræbe bjælkerne, så de ikke ligger og fylder op.

I Explorer har bjælkerne et lille kryds ude i venstre side, og det skal du blot klikke på for at deaktivere eksempelvis den ekstra værktøjslinje til Google og bjælken til McAfee.

De kan også slås fra ved at klikke på Funktioner og vælge Værktøjslinjer. Her fjernes det flueben, som er markeret ud for en værktøjslinje. Samme sted kan du slå Favoritter fra.

Det er en del af Internet Explorer, men hvis du ikke bruger browserens indbyggede bogmærkefunktion, kan den ligeså godt sendes på pension. Det giver også mere plads i browseren.

Hvis du har en minibærbar med begrænset skærmplads, kan det desuden være en god idé at surfe i fuld skærm. Det gør du ved at trykke F11 på computeren. Derefter bliver browserens rammer usynlige, og adresselinjen forsvinder, men den kan hives frem igen ved at føre cursoren mod toppen af skærmen. Du deaktiverer fuld skærm ved at trykke F11 igen.

Virker også i Firefox

I Firefox og flere andre browsere kan du naturligvis foretage samme finte med F11 for fuld skærm. Hvis du også vil slippe for værktøjslinjer i Firefox, skal du klikke på Vis og derefter Værktøjslinjer. Nu kan du fjerne flueben ud fra de værktøjslinjer, som du ikke gider have til at fylde op i din browser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere