Artikel top billede

Ved du hvad ungerne laver på nettet?

To separate EU-undersøgelser viser, at der er plads til forbedring blandt værktøjerne til forældrekontrol, når det handler om Web 2.0, smartphones, spilkonsoller og sprogvalg.

Computerworld News Service: En rapport udført på vegne af Europa-Kommissionen viser, at programmer til forældrekontrol med det formål at gøre børns færden på nettet mere sikker ikke fungerer særlig godt, når det kommer til sociale netværkssites, smartphones og spilkonsoller.

Selvom 84 procent af de testede softwareprogrammer fungerer godt i forhold til traditionelle computere i hjemmet, så er de ikke særligt effektive til at filtrere internetindhold fra mobiltelefoner og spilkonsoller - og det i en tid, hvor 31 procent af de europæiske børn går på internettet via deres mobiltelefoner og 26 procent går online via spilkonsoller.

Herudover slipper indhold fra web 2.0-kilder såsom sociale netværkssites, fora, blogs og instant messaging også ofte gennem maskerne i sikkerhedsnettet.

Undersøgelsen analyserede 26 værktøjer til forældrekontrol til pc'er, tre til spilkonsoller og to til mobiltelefoner.

En anden af rapportens konklusioner er, at mens den testede software er god til at filtrere pornografisk indhold fra, så er der stadig 20 procent risiko for, at upassende indhold heriblandt sites, der promoverer anoreksi, selvmord eller selvlemlæstelse, passerer uhindret gennem filtrene.

Grundig test

Samtidig viser en anden undersøgelse finansieret af kommissionen og udført af EUKIdsOnline, at en fjerdedel af de europæiske forældre anvender software til forældrekontrol til at overvåge, spore og filtrere, hvad deres børn foretager sig online.

Der er dog væsentlige udsving landene imellem fra 54 procent i Storbritannien til 9 procent i Rumænien.

Det kan delvist være et udtryk for begrænsede sprogvalgmuligheder. Undersøgelsen viser, at selvom der er mange programmer tilgængelig på engelsk, så er udvalget af værktøjer på andre sprog ret begrænset.

Værktøjerne blev testet i forhold til fire kriterier: Funktionalitet, sikkerhed, effektivitet og anvendelighed. I spørgeundersøgelsen blev 25.142 børn i alderen 9 til 16, der alle bruger internettet, interviewet sammen med en af deres forældre.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere