Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Massefyring under opsejling hos Statens IT

En stor del af medarbejderne hos Statens IT står til at blive sendt på porten om en uge.

Der er massefyringer på vej hos Statens IT, der varetager it-driften for otte ministerområder og 90 underliggende styrelser, institutioner, råd og nævn med over 10.000 statsansatte slutbrugere. 

I en intern mail fra Statens IT, som Computerworld er kommet i besiddelse af, skriver direktør i Statens IT, Lone Strøm, at 20 til 24 medarbejdere i den 230 mand store organisation vil blive indkaldt til et møde mandag den 7. februar.

Der vil de så få stukket en fyreseddel i hånden.

"...vores bevilling i 2012 er kraftigt faldende. Det betyder, at vi allerede nu er nødt til at gribe ind for at overholde vores økonomiske ramme," skriver Lone Strøm i mailen som begrundelse for fyringsrunden.

"Og hvis vi ikke griber ind nu, er der risiko for, at økonomien løber af sporet med endnu alvorligere konsekvenser for organisationen og medarbejderne til følge," lyder det senere i brevet.

Alle berørte medarbejdere vil blive tilbudt hjælp til jobsøgning og psykologhjælp.

Uheldigt tidspunkt

Statens IT har været gennem en hård fødsel, siden ideen om styrelsen så dagens lys i 2007, hvor det var meningen, at centeret skulle servicere alle statens godt 80.000 medarbejdere.

I maj 2009 lyder det så, at centeret er røget på skrump med et markant mindre ansvarsområde under Finansministeriet, fordi hele projektet blev en halv milliard kroner dyrere end forventet.

Blot få måneder efter tog direktøren for det hele, Jan Cilius, sit gode tøj og gik.

Og selvom fyringsrunder aldrig kommer belejligt, så antyder mailen fra den nuværende direktør for Statens IT, Lone Strøm, at massefyringen kommer på et særdeles uheldigt tidspunkt for styrelsen, som har haft driftsansvaret for de otte ministerområder siden 1. januar 2010.

"Vi kunne som ledelse godt have ønsket, at vi ikke skulle igennem en afskedigelsesrunde på nuværende tidspunkt. Ikke mindst fordi vi stadig på mange måder er i gang med at få vores processer på plads, samtidig med at vi har flere større udviklingsprojekter i gang," skriver hun i mailen.

Dertil kommer det, at der senest i 2012 skal foretages en vurdering, om Statens IT skal udvides for at kunne servicere andre ministerområder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere