Artikel top billede

Kildekode til kendt sikkerheds-program tabt på nettet

Koden til Kasperskys sikkerhedspakke har floreret på nettet siden november sidste år. Det er langt fra første gang, at Kaspersky sløser med egen sikkerhed.

Kildekoden til en version af sikkerhedsfirmaet Kaperskys Internet Security-pakke er i cirkulation på internettet.

Koden er skrevet i 2007, og den er angiveligt blevet stjålet i begyndelsen af 2008.

Navne, der er inkluderet i koden, indikerer, at der er tale om en betaversion af 2008-udgaven af firmaets sikkerhedspakke.

Den nyeste version af det produkt hedder Kaspersky Internet Security 2011.

Ifølge den russiske udgave af CNews er koden blevet kopieret af en tidligere medarbejder.

Tyven har herefter forsøgt at sælge koden på det sorte marked, og Kaspersky fortæller til CNews, at koden dukkede op i en stribe internetfora i november sidste år.

Tyven er ifølge CNews fanget og dømt til tre års fængsel.

Ingen bombe

Selv om de færreste sikkerhedsfirmaer nok hungrer efter at se kildekoden til rygraden i deres virksomhed dukke op i skumle fora, bedømmes den aldrende kode dog ikke som værende en latent sikkerhedsbombe.

"Koden er for gammel til, at man virkelig kan hive nyttige informationer ud af den. Sikkerhedsbranchen bevæger sig meget hurtigt fremad, og derfor bedømmer jeg ikke kildekoden som et stort sikkerhedsproblem," siger Shehzad Ahmad, der er leder af internetvarslingstjenesten DK Cert.

Lemfældig omgang med kildekode er dog et stort problem, fortæller han.

"It-kriminelle har adgang til rigtig meget kildekode, der handles i stor stil på de illegale markeder."

Kaspersky fortæller, at brugerne af firmaets sikkerhedsløsninger ikke behøver at gøre sig bekymringer om pc-sikkerheden.

Det er kun en lille del at koden, der stadig anvendes, og det er ikke til de beskyttende funktioner, siger firmaet.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, Kaspersky har problemer med sikkerheden inden for egne rækker.

I oktober 2010 blev firmaets amerikanske webside angrebet af it-kriminelle, der spredte et falsk sikkerhedsprogram via siden.

For et års tid siden kunne man læse på en blog, der skrives af en rumænsk hacker, som kalder sig for "Unu", at han havde været igennem til de bagerste linjer i Kasperskys netværk.

Hackeren havde dengang fundet en SQL injektion-sårbarhed hos Kaspersky, der gav adgang til følsomme kundedata, og der blev vist skærmbilleder på bloggen, som mere and antydede, at der var adgang til talrige brugernavne og passwords fra Kasperskys bagvedliggende MySQL-database.

Også i februar 2009 var den gal med sikkerheden hos Kaspersky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.